De oogheelkundige afdeling van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem, onderdeel van de Rivas Zorggroep, heeft in samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam de top van haar wachtlijst voor staar weggewerkt. In een gezamenlijk initiatief zijn op zaterdag 3 november patiënten van het Beatrixziekenhuis geopereerd in Rotterdam. Voor de patiënten was door samenwerkingspartner Jeeves een shuttle service van deur tot deur verzorgd: de patiënten werden thuis opgehaald, naar Rotterdam gereden en na de ingreep weer veilig thuis afgezet. Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis is enthousiast over deze eenmalige actie: à¢â‚¬Å“Dankzij deze samenwerking kunnen onze patiënten snel en goed geholpen worden.à¢â‚¬

Reactie patiënten
De patiënten reageerden enthousiast op dit eenmalige aanbod. Het programma voor 3 november was dan ook snel gevuld. Dhr. W. Korsman uit Werkendam bij zijn aankomst in Het Oogziekenhuis: à¢â‚¬Å“Ik maak graag gebruik van het aanbod om vandaag in Het Oogziekenhuis geopereerd te worden. Door deze service is het extra makkelijk gemaakt.à¢â‚¬ Bij deze actie is extra aandacht besteed aan goede voorlichting en begeleiding van de patiënten. Zo is er o.a. een speciale voorlichtingsfolder gemaakt en werden de patiënten en hun begeleiders gedurende hun busrit naar Rotterdam begeleid door medewerkers van het Beatrixziekenhuis.

Samenwerking
Beide ziekenhuizen werken nauw samen binnen Het Oogzorgnetwerk. In Het Oogzorgnetwerk werken vijftien ziekenhuizen en zorgaanbieders samen aan de optimalisering van de landelijke en regionale oogzorg, zoals de ontwikkeling van oogheelkundige patiënteninformatie, kortere wachttijden en verwijsmogelijkheden tussen huisarts, optometrist en oogarts.