Paul Hermanides Horecaondernemer van het jaar 2009
Veelzijdig Amsterdams entrepreneur totaal verrast door oeuvre-prijs

Amsterdam, 2 december 2009 Paul Hermanides is winnaar geworden van de Hospitality & Style Award 2009. Hermanides was met zijn Amsterdam Village Company het afgelopen jaar verantwoordelijk voor de nieuwe spraakmakende zaken Stanislavski en Neva, en de upgrade van Hotel Arena naar 4-sterren niveau. De eigenaar van deze zeer onderscheidende horecagroep kreeg de prijs dinsdagavond uitgereikt bij het gala van de VENUEZ Hospitality & Style Award 2009 in de Cruise Terminal in Rotterdam.

De organisatie stelt dat Hermanides het afgelopen jaar, ondanks het negatieve economische klimaat, een unieke performance heeft neergezet. Zijn onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl hebben geresulteerd in twee bijzondere nieuwe Amsterdamse cafà©-restaurants (Stanislavski en Neva), en de totale restyling van de kamers van Hotel Arena in Amsterdam.

Hermanides die van origine niet uit de horeca maar uit de cultuursector komt was vereerd maar bovenal enorm verrast met de prijs. Geheel onvoorbereid bedankte hij vanaf het podium vooral alle medewerkers die elke dag gemotiveerd en geïnspireerd bijdragen aan het resultaat van gastvrijheid, cultuur en entertainment. à¢â‚¬Å“Dit is een prijs voor het hele team, zij zorgen voor Amsterdamse gastvrije spirit. Een spirit waarmee we ons kunnen blijven ontwikkelen, in goede maar ook in mindere tijden. à¢â‚¬Å“Aldus een zeer trotse Paul Hermanides, die zijn dankwoord afsloot met de slogan van Amsterdam Village Company voor 2010: ´tempo en efficiëntie met zorg en aandacht‘˜.

De Amsterdam Village Company (AVC) ontwikkelt en exploiteert horecabedrijven met een maatschappelijke en culturele identiteit in Amsterdam. Hier staat ontmoeting, inspiratie en gastvrijheid voor de lokale, nationale en internationale gast centraal. Tot de groep behoren momenteel Hotel Arena, Neva, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historisch Museum), Brasserie de Brakke Grond, Cafà© Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam).

Over Hotel Arena:
Hotel Arena is dà© plek in Amsterdam waar ontmoeting en gastvrijheid centraal staat. Deze locatie biedt een bruisende combinatie van hotel (TOSTAY), restaurant (TODINE), cafà© (TODRINK), club (TONIGHT) en vergaderruimtes (TOMEET). Het hele complex is een spannende ontmoetingsplek van trends en tradities, jong en oud, toerist en Amsterdammer, particulier en zakelijk. Met haar bijzondere keuken, terrassen en een parkeerplaats is Hotel
Arena de ideale plek voor verschillende evenementen voor groepen van 8 tot 1200 personen.

Over Neva:
Neva is gevestigd in de Oostvleugel van het 17de- eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan de rivier Neva in St.- Petersburg, waaraan het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage gelegen is. Naast dit prachtige restaurant opent Hermitage Amsterdam ook haar deuren voor vergaderingen, borrels, besloten diners, lezingen, congressen, (gala)diners en recepties. Neva verhuurt vier eersteklas ruimtes, voorzien van alle gewenste voorzieningen en service. Zo beschikken alle zalen standaard over een centrale ontvangstruimte, garderobe, klimaatbeheersing en diverse audio visuele middelen.

Over Stanislavski
Cafà©-restaurant Stanislavski is gevestigd in de Stadsschouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam en heeft 17 februari 2009 zijn deuren geopend. In Stanislavski komen kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samen. Iedereen met een passie voor cultuur, lekker eten, een goed glas wijn en een heerlijke cappuccino is welkom.