Amsterdam, 25 oktober 2007

Op 8 november organiseert Pentascope het congres “Kleur geven aan Schitterend Organiseren” in Fort Voordorp, Utrecht. Tijdens het congres komt op inspirerende wijze naar voren hoe organisaties de balans kunnen vinden tussen het behalen van hun financiële bedrijfsresultaten en mensgericht werken. Het uitgangspunt is een nieuwe en optimistische visie waarbij mensen en hun doelen, waarden, drijfveren en talenten centraal staan.

Onderwerp van het congres is het realiseren van een nieuwe manier van werken, waarin zaken als zingeving en maatschappelijke betrokkenheid een even grote rol spelen als het netto bedrijfsresultaat. Veel termen zoals duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen dreigen te verworden tot betekenisloze begrippen. En dat terwijl het bedrijfsleven en de samenleving vragen om duidelijkheid, aantoonbare resultaten en praktische handvatten. Op 8 november geeft men opnieuw kleur aan deze begrippen door middel van aanstekelijke verhalen van uiteenlopende mensen en organisaties.

Op deze dag mag men zich verheugen op sprekers als Thijs Homan (hoogleraar Change and Implementation), Matthijs Bierman (directeur Triodos Bank) en filosoof en schrijver Bas Haring. Daarnaast vinden er workshops plaats die het gedachtegoed van ‘Schitterend Organiseren’ concretiseren. Zo laten organisaties als ROC Midden Nederland, Medisch Centrum Leeuwarden, Provincie Fryslân en IBM zien hoe zij 'Schitterend Organiseren' in de praktijk brengen. Temidden van al dit rumoer bevindt zich gedurende de dag een oase van rust in de vorm van een ‘Palace of Wisdom’ onder regie van lifehacker Martijn Aslander.
 
Het congres vindt plaats op donderdag 8 november 2007 van 09.00 – 19.00 uur in Fort Voordorp, Groenekan (bij Utrecht). De kosten zijn € 785,=

Schitterend Organiseren
Schitterend Organiseren is een initiatief van implementatiebureau Pentascope en staat voor een nieuwe vorm van organiseren en organisatieontwikkeling, waarbij mens en integriteit voorop staan. Pentascope streeft ernaar deze visie in de eigen organisatie en bij diverse klanten in de praktijk te brengen. Dat deze vorm van organisatieontwikkeling succesvol is, toont het laatste Incompany Top100 onderzoek aan. Daarin werd Pentascope door haar klanten op het deelgebied Resultaat beoordeeld als beste adviesbureau.
De visie is gepubliceerd in boekvorm in oktober 2006, waarmee het gedachtegoed fysiek tot leven kwam. Van het boek ‘Schitterend Organiseren’ zijn 6000 exemplaren verkocht. Het vervolg, ‘Kleur geven aan Schitterend Organiseren’, zit inmiddels over de 2500.