In plaats van snorkelen of scuba-duiken kunnen vakantiegangers nu ook vanuit een miniduikboot het Great Barrier Reef ontdekken. De excursies in de gele duikboten worden georganiseerd door Great Barrier Reef Submarines en beginnen in het tropische noorden van Queensland in Fitzroy Island. Om het prachtige koraalrif te genieten hebben de deelnemers geen duikopleiding of duikbrevet nodig.

Per afdaling gaan slechts twee passagiers en een duikboot-kapitein aan boord. Onder vakkundige uitleg kunnen de passagiers het onderwaterleven van dichtbij betrachten. Nog nooit konden toeristen de kleurige wereld van dit UNESCO-wereldnatuurerfgoed zo gemakkelijk bewonderen. De duikboten dalen tot een diepte van 40 meter onder de wateroppervlakte af zonder dat de passagiers na moeten denken over het ademen, de stromingen in de zee of hun eigen zwemcapaciteiten. Tegelijkertijd is aan boord de grootste veiligheid gewaarborgd. De kapitein is tevens een opgeleide duiker die in geval van nood kan ingrijpen.

Great Barrier Reef Submarines is de enige organisatie die zulke excursies in het grootste aquarium ter wereld aanbiedt. De excursies vinden zowel overdag plaats als ´s avonds wanneer het donker is. De veerboten van Cairns naar Fitzroy Island varen frequent. De overtocht duurt 45 minuten. Fitzroy Island beschikt over regenwoud en prachtige zandstranden in de onmiddelijke nabijheid van het koraalrif. Het Fitzroy Island Resort biedt allerlei services.

De miniduikboot-excursie kost ongeveer € 95,00 per persoon en duurt 20 minuten. Het afdalen in de miniduikboot is niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar. De veerboot van en naar Cairns kost ongeveer € 49,00. Logies in het Fitzroy Island Resort vanaf € 55,00 p.p.p.n. in een tweepersoonskamer.

Meer informatie over de excursies van Great Barrier Reef Submarines op www.GBRSubs.com.au. Informatie over Fitzroy Island en het resort op www.FitzroyIsland.com. Het resort kan via de gebruikelijke reisorganisaties worden gereserveerd.

Algemene informatie over Queensland op www.Queensland-Australia.eu.

Voor journalisten:

Foto‘˜s van Queensland, meer informatie, fact sheets, story ideas, en podcasts vindt u op www.globalspot.eu/media.