House of KIKI, opleiding en netwerk voor verkoopstylisten, heeft een samenwerking gesloten met twee landelijke opslagbedrijven; Inbox Storage en City Box. Door het sluiten van deze driehoeksverhouding is er een nieuwe stap gezet in de oplossing voor de crisis in de woningmarkt.

Verkoopstylisten van House of KIKI werken met een innovatief ´hands-on concept‘˜ waarmee te koop staande woningen in gemiddeld anderhalf dag verkoopklaar kunnen worden gepresenteerd. Dit in tegenstelling tot traditionele verkoopstylisten, die adviezen uitbrengen die later door de klant moeten worden uitgevoerd. Bij 80% van de te koop staande woningen wordt het verkoopproces belemmerd doordat de woning veel te vol staat met overbodige meubels en persoonlijke spullen. Inbox Storage & Citybox bieden hiervoor uitkomst door het tijdelijk aanbieden van opslagruimte aan House of KIKI.

Kirsten Slager, directeur van House of KIKI: ´Wij voelen ons als landelijke organisatie, met idem netwerk, enorm vereerd dat 2 grote landelijke opslagpartijen gaan samenwerken om landelijke dekking aan House of KIKI te kunnen bieden. Onze ervaring leert dat wanneer een woning verkoopklaar wordt gemaakt, veel overbodige spullen worden ingepakt. Voorheen werd dit vaak in de garage of op zolder geplaatst. Het is echter voor het verkoopproces erg belangrijk dat alle vertrekken in een te koop staande woning optimaal worden gepresenteerd. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Inbox Storage en City Box, waardoor de House of KIKI verkoopstylisten de overbodige spullen van een klant, tegen een aantrekkelijk tarief, tijdelijk kunnen opslaan.‘˜

Een recent onderzoek door House of KIKI heeft uitgewezen dat 70% van de woningen die langer dan 1,5 jaar te koop staan, binnen drie maanden worden verkocht op het moment dat deze vakkundig zijn leeggeruimd en gerestyled.
De samenwerking stelt Inbox & City Box in staat de doorlooptijd van woningen terug te dringen à¢â‚¬Å“Helaas kent nog niet iedereen het gemak van tijdelijke opslagruimteà¢â‚¬ aldus Alexander Taytelbaum van City Box. à¢â‚¬Å“Op dit moment ervaart 70% van de Nederlanders een tekort aan ruimte, gedurende het verkoopklaar maken van de woning, maar ook tijdens een verbouwing of het realiseren van een kinderkamer. Vaak staan spullen in de weg en weet men niet wat ermee moet gebeuren. Weggooien is vaak geen optie waardoor de spullen door het hele huis in slingeren. Door deze goederen tijdelijk in een persoonlijke opslagruimte bij Inbox Storage of City Box op te slaan heeft men thuis weer de ruimte terwijl men tegelijkertijd maximale toegang tot uw goederen behoudt.à¢â‚¬

Kim Kanters van House of KIKI, vult aan: "Maar ook voor de verkoopstylisten van House of KIKI is de samenwerking erg aantrekkelijk. Zo krijgen zij een opslagruimte tot hun beschikking om inboedels voor leegstaande woningen te kunnen opslaan. Makelaars en ontwikkelaars waren hier 3 jaar geleden nog sceptisch over, maar tegenwoordig wordt House of KIKI vaak benaderd door huizenverkopers die niet van leegstaande woningen afraken, simpelweg omdat de potentiële koper de ruimte slecht kan inschatten. Veertig procent van de House of KIKI verkoopstylisten beschikt over meerdere inboedels, waardoor ook deze huizenverkopers geholpen kunnen worden middels het tijdelijk inrichten van leegstaand onroerend goed."

à¢â‚¬Å“De samenwerking tussen House of KIKI, Inbox Storage en City Box biedt de mogelijkheid om zowel bestaande als nieuwe woningen optimaal te presenteren en de verkoop te stimuleren. Overigens merken wij regelmatig dat men, na het verkopen van de woning, gebruik wil blijven maken van de opslagruimte vanwege de ruimte die het thuis oplevertà¢â‚¬, aldus Rik Snelleman van Inbox Storage. à¢â‚¬Å“De thuisopslag van goederen neemt vaak 20 tot 30% van de leefruimte en de daarbij behorende woonlasten in beslag. Het is dus slechts een kwestie van tijd dat men gaat inzien dat, voor slechts een paar tientjes per maand, permanente extra ruimte op zolder, in de berging of garage kan worden gecreëerd waarmee de leefruimte flink kan toenemen en (indirect) op de woonlasten kan worden bespaard.à¢â‚¬

Noot voor de redactie:
House of KIKI Opleiding en Netwerk voor Verkoopstylisten
Drs. Kirsten Slager 0031-6-19092409
Kim Kanters 0031-6-19092404
Websites: www.houseofkiki.nl / www.houseofkiki.be / www.cnvv.nl
E-mail: [email protected] / [email protected] / [email protected]

Over House of KIKI
House of KIKI, opgericht in 2007, is het eerste opleidingscentrum in Nederland en België dat verkoopstylisten zo opleidt dat ze zelfstandig een verkoopstyling bureau kunnen opstarten. Uniek aan House of KIKI is het zogenaamde ´hands-on concept‘˜ wat betekent dat de 300 opgeleidde House of KIKI verkoopstylisten direct een te koop staande woning verkoopklaar maken i.p.v. adviezen uitbrengen. Tevens biedt House of KIKI naast haar opleidingen ook een groot landelijk netwerk (Centraal Netwerk voor Verkoopstylisten, ofwel CNVV). Naast een samenwerking met diverse Nederlandse woonportals heeft House of KIKI een samenwerking met europa‘˜s grootste verhuisbedrijf Mondial Movers , de Vlaamse huizensite Voila.nu, en Nederlands grootste NVM makelaarspartij: Makelaarsland.
Naast een 4-daagse opleiding verkoopstyling verzorgt House of KIKI tevens 1-daagse opleidingen voor makelaars en MasterClasses Woningfotografie en 2D & 3D impressies. In het voorjaar van 2009 en 2010 waren de oprichters van House of KIKI, Kirsten Slager en Kim Kanters, wekelijks te zien in het populaire tv-programma ´Uitstel van Executie‘˜ met Martijn Krabbà©, waar zij de vaste rol van verkoopstylisten vervulden.

Over Inbox Storage
Inbox Storage is opgericht eind 2006 gestart met het verhuren van kleine opslagruimtes voor particulier en zakelijk gebruik, ofwel self storage. Door het groeiende tekort aan ruimte zal Inbox Storage medio 2010 haar nieuwe vestiging in Gouda openen. Door een sterke landelijk vertegenwoordigde partner kan Inbox Storage vanaf heden ook landelijk georiënteerde partners eenvoudig faciliteren. Uiteindelijk streeft Inbox Storage ernaar om met een klein team haar volledige verzorgingsgebied op een persoonlijke en vertrouwde wijze te voorzien van een full-service opslagmogelijkheid. Zo kunnen klanten van Inbox Storage bijvoorbeeld gebruik maken van verhuisdiensten, goederenontvangst en heeft Inbox Storage een volledige shop voor de verkoop van verpakkingsartikelen.

Over City Box
City Box is in 1998 opgericht met als filosofie de beste service te leveren. Met vestigingen in 25 grote steden wonen zo‘˜n tien miljoen mensen gemiddeld op een kwartiertje rijden van een City Box. Ruim 600.000 bedrijven zijn gevestigd op maximaal 15 minuten rijden van een City Box. Daarom is City Box altijd vlakbij. Voor steeds meer particulieren en bedrijven. Want City Box breidt nog steeds uit. City Box staat bekend om haar flexibiliteit en hoge klantvriendelijkheid.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular