Slapen op natuurlijke bamboe
DEN HAAG, 1 december 2009 Biologische levensmiddelen, biologische kleding, bio-diesel, tegenwoordig is het allemaal op de markt. Biologisch is hot! Slapen op een matrastijk van natuurlijke materialen kan nu ook. De Haagse matrassenfabrikant Royal Health Foam heeft hiervoor het bamboematras, de RHF 25 Bamboo, op de markt gebracht.

Tijk van bamboe
De RHF 25 Bamboo heeft een tijk gemaakt van textiel waarin 90 procent bamboe is verwerkt. De bamboevezels hebben een sterk absorberende gaatjesstructuur. Het heeft daarmee een hoge vochtopname, maar staat deze ook weer af waardoor het vocht niet in de matras blijft hangen. Deze goed ademende en ventilerende werking maakt het tot een ideaal en ook vooral koel materiaal om op te slapen. Bamboetextiel bevat daarnaast een uniek bestanddeel dat schimmels en schadelijke bacteriën voorkomt en verdrijft. Daarbij voelt het materiaal zijdezacht aan en behoudt de tijk zijn vorm.

Traagschuim van plantaardige olie
In het matras zelf zit semi-biologisch recyclebaar traagschuim dat voor 23 procent bestaat uit soja- en zonnebloemolie. Directeur Chris Nederhorst: à¢â‚¬Å“Wij zijn een kleine matrassenfabrikant dat de nadruk legt op het zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk ontwikkelen en produceren van onze matrassen. Zo gebruiken we enkel lijm op waterbasis en wordt het traagschuim in Nederland geproduceerd wat de transportafstand laag houdt. Met de bamboematras hebben we weer een nieuw paradepaardje dat bijdraagt aan dit streven.à¢â‚¬

Meer informatie over de RHF 25 Bamboo is te vinden op: www.healthfoam.com

NOOT VOOR DE REDACTIE (niet voor publicatie):
Meer informatie of interviewverzoeken kunnen ingediend worden bij directeur Chris Nederhorst, tel.: 070-3387010. Royal Health Foam, Soetensstraat 18, 2586 XS Den Haag. Kijk ook op www.healthfoam.com
Royal Health Foam ontwikkelt sinds 1998 matrassen waarbij comfort, gezondheid en milieu hoog in het vaandel staan. Zij richten zich naast de fabricage op het ontwikkelen van eigen noviteiten.