(Persbericht) Programma Food Inspiration Days bekend: foodpioniers op het podium
Een boeiende collectie van inspiraties

Bennekom, 9 september 2010: Op maandag 25 en dinsdag 26 oktober organiseert trendbureau Shoot My Food voor de tweede keer de Food Inspiration Day. Vanwege het enorme succes van 2009 zijn er dit jaar twee edities zodat in totaal maar liefst 900 gasten deze multisensorische inspiratievoorstelling kunnen ondergaan. Beide dagen kennen eenzelfde programmering.

Het programma is veelbelovend. Op 25 oktober opent Rob van Gijzel, Burgemeester van Eindhoven, dit gastronomische evenement. Gemeente Eindhoven en Provincie Noord-Brabant zijn er trots op om de Food Inspiration Days te hosten en hebben de maand oktober uitgeroepen tot Food Inspiration Maand.

Foodtrendwatcher of the Year Hans Steenbergen is gastheer tijdens het event. Hij trapt af met een visuele presentatie van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de foodmarkt. Daarna wordt het podium bestegen door een indrukwekkende line-up van sprekers, die in een hoog tempo en op interactieve wijze de deelnemers zullen inspireren.

Met trots presenteert Food Inspiration Days dit jaar:
à¢â‚¬¢ De allerlaatste trends en ontwikkelingen door Food Trendwatcher of the Year Hans Steenbergen van Shoot My Food
à¢â‚¬¢ De vredesboodschap van chocolatequeen Katrina Markoff - Female entrepreneur of the year (USA)
à¢â‚¬¢ Ongeëvenaarde chocoladecreaties van Dominique Persoone - Shock O Latier (BE)
à¢â‚¬¢ De weg naar creativiteit volgens Hans Meyer - Hotel Concept Innovator
à¢â‚¬¢ EXCLUSIEF: De nieuwe Nederlandse menukaart: ontwikkeld met Albert Kooy Meesterkok
à¢â‚¬¢ Proeven met de neus: Massaniello Bogaert Parfumeur van befaamde huis Guerlain (BE)
à¢â‚¬¢ PRIMEUR: De maaltijd van de toekomst: Bernard Lahousse Sense for Taste
à¢â‚¬¢ Food Rebels: dwarse denkers over food i.s.m. fooddesigner Annelies Hermsen
à¢â‚¬¢ De gezamelijke biologische lunch: samen aanschuiven aan zestig table d‘˜hà´tes
à¢â‚¬¢ Meesterpatissier Robà¨rt van Beckhoven verrast met waanzinnige patisserie
à¢â‚¬¢ De Smaaktafels met streekproducten uit regio Eindhoven
à¢â‚¬¢ Meer dan twintig Inspiratie Ateliers met demonstraties, proeverijen, indrukwekkende productinnovaties en noviteiten
(Programma onder voorbehoud, voor het actuele programma kijk op http://foodinspirationday2010.shootmyfood.net)

De dag eindigt met de officiële uitreiking van het Food Inspiration Jaarboek 2011. Alle deelnemers krijgen een trendboek mee naar huis. Het is een bewaarexemplaar vol trends en ontwikkelingen, opzienbarende concepten en prachtig beeldmateriaal.

Het belooft een visueel en culinair spektakel te worden met een belangrijke bijdrage van de partners van Food Inspiration Day. In hun Inspiratie Ateliers tonen zij zich van hun meest inspirationele kant. Ze verzorgen heerlijke smaakbelevingen, introduceren nieuwe concepten en korte interessante presentaties. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Kaarten zijn te bestellen via www.foodinspiration.nl.

Over Shoot My Food
Het in Bennekom gevestigde Shoot My Food organiseert trendtours, geeft boeken uit met cityreports over nieuwe concepten in wereldsteden, levert sprekers en heeft een professionele fotostock van meer dan 100.000 foto‘˜s. Shoot My Food is de grootste online database met hot cities, hot concepts, facts & figures en trends in beeld, video en tekst alles 24 op 7 bereikbaar.

Over Food Inspiration
Food Inspiration is een concept dat rust op drie pijlers: Food Inspiration Day, Food Inspiration Magazine en Food Inspiration Jaarboek. Het Food Inspiration Magazine is een gratis driewekelijks online vakblad en wordt inmiddels verstuurd aan circa 40.000 foodprofessionals. Het doel is het inspireren van professionals door een optimale en onderscheidende mix van beeld, geluid en tekst. Interviews en journalistieke reportages worden afgewisseld met streetvideo‘˜s, video-interviews en fotoreportages. Dit alles gebeurt onder leiding van journalist en Trendwatcher of the Year Hans Steenbergen, oudhoofdredacteur van Misset Horeca.

NOOT VOOR PERS (NIET VOOR PUBLICATIE):

Voor meer informatie en speciaal persprogramma:
HarverPro Interactieve Communicatie & PR
Harriet Verhoeven
Tel.: 0348 560731
Email: [email protected]

Drs. Hans Steenbergen
Hoofdredacteur & Media Director van Food Inspiration
Tel: (06) 51 62 05 87

Shoot my Food
Daniëlle Korshuize
[email protected]
Hesselink van Suchtelenweg 6
6703 CT Wageningen
Tel: (0318) 493 132
www.foodinspiration.nl
www.shootmyfood.com