Pilz biedt alternatief voor remote IO met PSSuniversal profinet / profisafe

In veel gevallen is men gebonden aan de fabrikant van de plc, maar dat is niet zo voor de bijbehorende remote IO. Pilz biedt namelijk een alternatief in de vorm van PSSuniversal
Over het algemeen moet er voor de failsafe IO per kaart een adres ingesteld worden. Heeft men bijvoorbeeld 20 kaarten in de configuratie, dan moet men dit ook 20 keer handmatig met dipswitches instellen. Men kan dan tijdens bedrijf niet zien welk adres is ingesteld.
Met PSSuniversal wordt de adressering op het kopstation gedaan. Dit hoeft maar 1 keer worden ingesteld en men kan direct zien welk adres is ingesteld. Er wordt 1 instance DB gegenereerd i.p.v. 20 losse instance DB‘˜s. Hierdoor is PSSuniversal minder belastend voor de cyclustijd van de PLC. En dit wordt gedaan via het programmeerpakket wat men altijd gebruikt.

Beproefd systeem- decentrale I/O systeem PSSuniversal:
Het decentrale I/O-systeem PSSuniversal met PROFINET-interface biedt nog meer gebruiksgemak want het zogeheten half-byte mapping maakt een betere oriëntatie in het systeem mogelijk.
à¢â‚¬¢ Hoge veiligheid bij geïntegreerde standaardautomatisering
à¢â‚¬¢ Terugkoppelingsvrijheid tussen standaard en veiligheid
à¢â‚¬¢ Modulaire systeemopbouw
à¢â‚¬¢ Snelle inbedrijfstelling met PSSu-startup-software
à¢â‚¬¢ Tot 40% minder verlies, afhankelijk van het aantal benodigde veilige modules

De kopstations met PROFINET-interface:
Het PROFIsafe-adres is slechts à©à©n keer per decentraal station vereist, d.w.z. dat de veiligheidsinstellingen voor elk apparaat slechts op à©à©n plek worden verricht. Eenvoudig gebruik, geen adresinstelling en -beheer voor elke afzonderlijke I/O-module. Kostenreductie op het gebied van planning en beheer door optimale benutting van de FS-adressen en het aantal adressen en een betere oriëntatie in het systeem door half-byte mapping.

Meer informatie, of een vrijblijvende demonstratie op locatie? [email protected]