(Persbericht) Pilz introduceert nieuw geintegreerd heksysteem

Alles in à©à©n: Veilige heksystemen PSENSgate combineren hekbewaking, veilige vergrendeling en bewaking van breuk van grendels in à©à©n systeem. Daardoor zijn PSENSgate inzetbaar in toepassingen tot PL e volgens EN ISO 13849-1, SIL CL 3 volgens EN/IEC 62061 respectievelijk tot veiligheidscategorie 4 volgens EN 954-1. Deze veilige heksystemen zijn bijzonder geschikt voor klassieke grote hekken en voor hekken die niet onbedoeld mogen worden geopend.

Alle veiligheidsfuncties voor bewaking van hekken (noodstop en hulp-/noodontgrendeling) en tevens alle bedieningselementen zijn geintergreerd op het kleinst mogelijke oppervlak. In combinatie met besturingstechniek van Pilz is dit de veilige totaaloplossing voor hekbeveiliging.

Veilige heksystemen van PSENsgate zijn bijzonder geschikt voor zwaar industrieel gebruik en bieden de grootste bescherming tegen manipulatie. PSENSgate verenigen veilige hekbewaking, veilige vergrendeling en bewakingen van breuken van grendels en bouten in een systeem.

De voordelen:
- Gecombineerd elektromechanisch systeem maakt de hoogste veiligheidscategorie mogelijk met slechts à©à©n schakelaar per hek: bescherming van mensen en installaties
- Minder montage en bedradingskosten door geintegreerde bedieningselementen en serieschakelbaarheid
- Apparaatbreedte 45 mm, past in 45 mm profielconstructies
- Diagnose maakt snelle reactietijden op statuswijzingen mogelijk
- Geintegreerde noodstop spaart verwerkingseenheid en uitbreidingsmodulen
- Veilige totaaloplossing in combinatie met besturingstechniek van Pilz.
- Hoge mate van bescherming tegen manipuleren en omzeilen door codering (uniek, volledig gecodeerd)
- Breuk van bouten en grendels wordt veilig gedetecteerd
- Robuuste, kostenbesparende oplossing
- Geschikt voor links- en rechtsdraaiende deuren