(Persbericht) De Planon Groep, wereldwijde leverancier van software-oplossingen voor Facility-, Corporate Real Estate- en Service Management, heeft de Frans-Canadese onderneming Site Alpha overgenomen. Site Alpha is een toonaangevende ontwikkelaar van Maintenance- en Real Estatesoftware en opereert voornamelijk in Frankrijk en Noord-Amerika. De afgelopen twintig jaar heeft Site Alpha zich ontwikkeld tot innovatieve partij met een groot aantal klanten in uiteenlopende branches, waaronder zorg, financiële dienstverlening en onderwijs.

"Deze overname bevestigt Planons ambities om haar activiteiten in Frankrijk en Noord-Amerika verder te versterken.", zegt Planon-oprichter en algemeen directeur Pierre Guelen. "We zijn verheugd om dit getalenteerde en gemotiveerde team toe te voegen aan de Planon Groep.à¢â‚¬

Met oplossingen die op meer dan 4.000 locaties zijn geïmplementeerd, optimaliseert Site Alpha de exploitatie en het beheer van meer dan 1,5 miljard vierkante meter aan gebouwen. De medewerkers van Site Alpha in Parijs en Montreal gaan samen met Planon-medewerkers in Parijs en Boston werken aan de versteviging van Planons marktleidende positie. Gezamenlijk zullen ze organisaties blijven voorzien van krachtige en gebruiksvriendelijke software-oplossingen om vastgoed- en Facility Managementprocessen te automatiseren en zo kosten te verlagen en dienstverlening te optimaliseren.

---------------------------------------- EINDE PERSBERICHT--------------------------------------
Over Planon
Planon is een wereldwijd leidende softwareleverancier van Facility Management-, Corporate Real Estate- en Service Managementoplossingen. Planon levert oplossingen die concreet bijdragen aan kostenreductie, klantgerichtheid, duurzaamheid en efficiency. Meer dan 1.300 organisaties over de hele wereld maken gebruik van de Planon-software. Planon bestaat 28 jaar en heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Groot-Brittannië, India en de Verenigde Staten. Planon heeft 350 medewerkers.

Over Site Alpha
Opgericht in 1990 geeft Site Alpha meer dan 20 jaar ervaring op het gebied Building- en Service Management. Site Alpha‘˜s SaaS-oplossingen, waaronder het recent gelanceerde SamFM, komen tegemoet aan de specifieke behoeften van Facility-, Property- en Maintenance Managers. Site Alpha heeft meer dan 500 klanten in 15 landen. Site Alpha heeft 45 medewerkers.