Planon werkt al ruim 8 jaar nauw samen met 6 FM HBO scholen in Nederland en à©à©n school in België. Deze samenwerking is ontstaan omdat de scholen gebruik wilden maken van een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) binnen de opleiding. Voor Planon is het een unieke kans om vanuit de theorie meer te leren over wat er zich afspeelt op het facilitaire vlak.

Het afgelopen half jaar heeft Planon Opleidingen een geheel vernieuwd en uitgebreid Onderwijsproject ontwikkeld. Op deze manier kan zij ervoor zorgen dat de samenwerking met de hogescholen verandert in een partnerschap.

Saxion Hogescholen Deventer, Katinka van Heerde, manager opleiding FM: à¢â‚¬à…“Met het Planon Onderwijsproject halen we een belangrijk stuk beroepspraktijk in huis - een hele leerzame real life case voor onze studenten."

Hanzehogeschool Groningen, mevrouw E. Jansen de Jong, opleidingscoà¶rdinator deeltijd FM: à¢â‚¬à…“Voor zowel studenten als docenten vormt deze samenwerking een uitstekende mogelijkheid om hun kennis op het gebied van Facilitaire Management Informatie Systemen op peil te brengen en te houden.

Kosteloos
Planon biedt kosteloos een grote set producten en diensten aan om op die manier de aanstormende facilitaire manager te begeleiden bij zijn studie.

De belangrijkste aanpassing is dat alle studenten met de nieuwste versie van Planon aan de slag kunnen gaan door middel van een hosted omgeving. Ook heeft Planon een kennis portal ontwikkeld waarop de laatste trends met betrekking tot FM, RE en ITSM worden geplaatst.

Dat deze intensieve samenwerking gewenst is, merkt Planon doordat er inmiddels ook andere HBO studies en ROC´s vragen om informatie over een mogelijke samenwerking. De HBO opleiding Bedrijfskundige Informatica overweegt de IT Service Management oplossing van Planon binnen de lessen opnemen en de HBO studie Bouwtechniek overweegt de Meerjaren Onderhoud mogelijkheden van Planon in te gaan zetten.

Vanaf schooljaar 2009/2010 kunnen alle HBO FM opleidingen in Nederland en in België gebruik maken van het nieuwe Planon Onderwijsproject. Geïnteresseerde scholen kunnen contact opnemen met Bart Kuiper via 024 - 64 13 135.

www.planon.nl

-------------------------- EINDE PERSBERICHT----------------

Over Planon

Planon is een zelfstandige en internationaal opererende leverancier van software en consultancy services. Planon optimaliseert en automatiseert de processen van ondersteunende afdelingen zoals Facility Management, Corporate Real Estate en IT Services en de processen van service providers. Het doel is het efficiënt en integraal organiseren van de services, infrastructuur, gebouwen en middelen. Met haar nieuwe à¢â‚¬à…“Green Workplace Economicsà¢à¢â‚¬Å¾¢ concept speelt Planon direct in op de noodzaak voor veel organisaties, om kosten te besparen en gelijktijdig duurzaamheiddoelstellingen te realiseren. Planon is actief in 14 landen, heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, USA en India. Planon heeft wereldwijd meer dan 1300 klanten.

Noot aan de redactie:
Planon BV
Contactpersoon: Mevrouw Yvette Graafland
Wijchenseweg 8
6537 TL Nijmegen
tel: +31(0)24-6413135
fax: +31(0)24-6422942
e-mail: [email protected]
internet: www.planon.nl