(Persbericht) Nijmegen, 22 november 2010 Diverse organisaties binnen de Rijksoverheid maken voor de distributie van de Rijkpas gebruik van de Planon Card Management Solution. Deze oplossing is inmiddels bij verschillende ministeries in gebruik genomen. De Planon Groep, wereldwijde leverancier van Integrated Workplace Management Solutions, ondersteunt met deze oplossing de aanvraag, uitgifte à©n het beheer van toegangspassen en smartcards.
Met de Rijkspas krijgen ambtenaren toegang tot verschillende overheidsgebouwen op basis van gebruikersprofielen. Vooralsnog gaat het om fysieke toegang tot gebouwen en ruimtes. De Rijksoverheid streeft voor de toekomst ook naar logische toegang. Medewerkers kunnen zich dan met de Rijkspas tevens toegang verschaffen tot bijvoorbeeld printers, pc‘˜s of een netwerk. Op die manier ondersteunt de Rijkspas ´Het Nieuwe Werken‘˜ binnen de Rijksoverheid.

Uiteindelijk gaan acht organisaties de Planon Card Management Solution gebruiken ter ondersteuning van de uitrol van de Rijkspas. Deze Planon-oplossing zorgt voor een veilige en geautomatiseerde uitwisseling van persoons- en kaartgegevens van en naar het identity management systeem, het toegangscontrolesysteem en de pasproducent.

www.planon.nl
------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT--------------------------------------
Over Planon
Planon is al ruim 25 jaar de internationale softwareleverancier van Integrated Workplace Management Solutions (IWMS). Meer dan 1.300 organisaties over de hele wereld maken gebruik van de oplossingen van Planon om hun kosten terug te dringen en waarde toe te voegen door hun activiteiten op het vlak van Facility Management, Corporate Real Estate en IT Services te centraliseren en te automatiseren. Planon heeft eigen kantoren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, India en de Verenigde Staten.