NIJMEGEN, 12 januari 2010 Planon, wereldwijde leverancier van Integrated Workplace Management Solutions, presenteert deze week de nieuwe Planon Green Intelligence oplossing. Deze oplossing geeft Corporate Real Estate beheerders en Facility Managers alle tools die ze nodig hebben om het duurzaamheidsprofiel van de organisatie te bepalen en te monitoren. Vervolgens kunnen zij op basis van de uitkomsten actie ondernemen. Dit stelt hen in staat de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie te bereiken en tegelijkertijd kosten te reduceren.

Volgens de Dutch Green Building Council zijn gebouwen in Nederland verantwoordelijk voor bijna 35 procent van de CO2-uitstoot, 40 procent van het energieverbruik en 13 procent van het waterverbruik van de totale nationale consumptie. Door het meten, rapporteren en beheren van energieverbruik te automatiseren ontstaat inzicht in de enorme potentie die Real Estate in zich heeft om Co2-emissie te reduceren en kosten te besparen.

Met Planon Green Intelligence zijn organisaties in staat:
à¢â‚¬¢ kosten te verlagen door energieverbruik te verminderen
à¢â‚¬¢ hun CO2-footprint te verkleinen
à¢â‚¬¢ te voldoen aan milieu-wetgeving en eigen duurzaamheidsdoelstellingen
à¢â‚¬¢ de BREEAM-certificering van de totale vastgoedportefeuille te registreren en te benchmarken
à¢â‚¬¢ geautomatiseerd data in te lezen (door integratie met gebouwinstallaties) en installaties zo efficiënter aan te sturen

Pierre Guelen, oprichter en CEO van Planon Groep: "De Planon Green Intelligence oplossing helpt managers door ze dà­e informatie te geven die ze nodig hebben om effectieve maatregelen te kunnen nemen ten aanzien van dà­e gebouwen en middelen die een aanzienlijke verbetering van het duurzaamheidsprofiel van de organisatie en bovendien een duidelijke kostenbesparing op gaan leveren.

------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT--------------------------------------

Over Planon
Planon is een zelfstandige en internationaal opererende leverancier van software en consultancy services. Planon optimaliseert en automatiseert de processen van ondersteunende afdelingen zoals Facility Management, Corporate Real Estate en IT Services en de processen van service providers. Het doel is het efficiënt en integraal organiseren van de services, infrastructuur, gebouwen en middelen. Met haar nieuwe à¢â‚¬Å“Green Workplace Economics࢑ž¢à¢â‚¬ concept speelt Planon direct in op de noodzaak voor veel organisaties, om kosten te besparen en gelijktijdig duurzaamheiddoelstellingen te realiseren. Planon is actief in 14 landen, heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, USA en India. Planon heeft wereldwijd meer dan 1300 klanten.

Noot aan de redactie:
Planon BV
Contactpersoon: mevrouw Anne-Marie Kleiss
Wijchenseweg 8
6537 TL Nijmegen
tel: +31(0)24-6413135
fax: +31(0)24-6422942
e-mail (algemeen): [email protected]
e-mail (persoonlijk):[email protected]
internet: www.planon.nl