(Persbericht) Dordrecht, januari 2011 Bouwbedrijf PMeijer, onderdeel van de Van Lith Bouwgroep, volgt met intelligente Mobotix IP-camera's de bouw van 75 appartementen in het centrum van Hoofddorp. Behalve voor 24 uur per dag en 7 dagen per week toezicht op het terrein, worden de camera's tevens gebruikt voor het meekijken vanaf kantoor door de directie en werkvoorbereiders en voor voortgangscontrole door opdrachtgever Amvest. PMeijer gaat de hoge resolutie beelden ook nog gebruiken voor een impressievideo over het project.

"De camera aan onze bouwkeet is ter beschikking gesteld door Mastermate, een leverancier voor dit project", zegt uitvoerder Marcel Koman. "Omdat die zo'n hoge kwaliteit beelden oplevert en op afstand te bekijken is, hebben wij via een draadloze verbinding nog een Mobotix-camera op 75 meter hoogte in de bouwkraan laten installeren. Behalve voor toezicht houden op het terrein, gebruiken wij de camera's inmiddels ook om leveranciers op afstand naar de beste losplaats te sturen en zowel onze werkvoorbereider en directie, als opdrachtgever Amvest, vanuit hun kantoor te laten meekijken naar de voortgang".

"Omdat wij ervaren dat de intelligente Mobotix-camera's vanzelf nieuwe toepassingen oproepen bij onze klanten, stellen wij er à©à©n kosteloos ter beschikking als extra service", zegt Accountmanager Danny Hartsuiker. "Een voorbeeld van de vele toepassingen is het maken van een video over de bouwvoortgang voor alle toekomstige bewoners. Met een beeldkwaliteit van 3 miljoen pixels zijn de opnames daarvoor prima geschikt. Wij leveren alleen Mobotix-camera's omdat die onder alle weersomstandigheden buiten te gebruiken zijn en volledig onderhoudsvrij zijn".

Over PMeijer
PMeijer B.V. is een ontwikkelende aannemer gespecialiseerd in woningbouw, utiliteits- en industriebouw, die onderdeel uitmaakt van de Van Lith Bouwgroep B.V. Het bouwbedrijf is gevestigd in Beverwijk en werkt met zo'n 85 mensen met name in Noordwest Nederland.

Over Mastermate
Mastermate is een landelijk opererende technische groothandel voor bouwbedrijven en bouwgerelateerde ondernemingen. De kern van het assortiment bestaat uit ijzerwaren, hang- en sluitwerk en gereedschappen, terwijl de organisatie bestaat uit een hechte groep van regionaal opererende familiebedrijven. Het bedrijf onderscheidt zich in de markt met de vergaande ondersteuning van klanten bij het ontwerpen, bouwen en beheren van hun projecten met een uitgebreid assortiment diensten.

Over Mobotix AG
Mobotix AG is een ontwikkelaar en leverancier van gebruikersvriendelijke software en hardware voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videobeveiligingssystemen. Sinds de oprichting in 1999 in Duitsland, is het beursgenoteerde bedrijf de marktleidende pionier in technologie voor netwerkcamera‘˜s. Mobotix onderscheidt zich in de markt met een decentraal concept voor hoge resolutie netwerkgebaseerde videosystemen. Vanaf 2010 breidt Mobotix het assortiment uit met in eigen beheer ontwikkelde producten voor domotica en gebouwautomatisering. Wereldwijd worden er al ruim honderdduizend Mobotix videosystemen gebruikt in ambassades, luchthavens, treinstations, havens, tankstations, hotels en snelwegen. Meer informatie is te vinden op: http://www.mobotix.com.