(Persbericht) Hoofddorp 02-05-2011 Duycker, het podium voor popcultuur in Haarlemmermeer rockt ook dit weekend weer lekker met Kensington op vrijdag 6 mei a.s. en met Focus op zaterdag. Koop je een kaartje voor Kensington dan maak je kans op een gratis download van hun single ´‘˜let go‘˜‘˜ en kan je aansluitend met je Kensington kaartje gewoon blijven hangen voor een nieuwe editie van ONDERDUYCKEN!

VR 06 MEI: KENSINGTON ON TOUR
SUPPORT: UNCLEFRANKLE
Het heeft er alle schijn van dat 2011 het jaar wordt van Kensington!

Een garantie voor succes bestaat niet, maar als je debuutalbum 'Borders' is opgenomen in de studio van de Kaiser Chiefs, is gemasterd door John Davis (U2, Arctic Monkeys) en je het podium al gedeeld hebt met bands als Razorlight, My Chemical Romance en The Wombats... dan ben je hard op weg. Dit overkwam de mannen van Kensington allemaal sinds hun oprichting in 2007.

Het album 'Borders' is een juweeltje van een plaat geworden met onnederlands goede Britrock songs. De eerder genoemde Wombats zijn een prima referentie voor het geluid van de band: springerig, puntig, sterke riffs en meezingbaar.

Optredens bij De Wereld Draait Door en Eurosonic/Noorderslag, lovende recensies in oa Veronica magazine, dikke steun van 3FM.. Het heeft er alle schijn van dat 2011 het jaar wordt van Kensington!
Aansluitend kun je met je Kensington kaartje gewoon blijven hangen voor een nieuwe editie van ONDERDUYCKEN in Duycker!

ACTIE: Bij aankoop van een kaartje maak je kans op een gratis download van de single LET GO‘˜‘˜
AANVANG: 21:00 | VVK: €8,50 | DEUR: €8,50

VR 06 MEI: ONDERDUYCKEN
LOSGAAN OP INDIE, DANCE EN ANDERE FIJNE MUZIEK
Vansjes of All-Starts uit de kast, veeg het zweet van de Kensington show (of je lange werkweek) van je voorhoofd en ga lekker los of de meest dansbare indie platen en leukste tracks van nu en toen. DJ Bertin mixt alle stijlen voor your dancing pleasure, we gaan weer onderduycken!

ACTIE: GRATIS VOOR STUDENTEN (OV) OF MET KENSINGTON TOEGANGSBEWIJS!
AANVANG: 23:00 | VVK: €4,- | DEUR: €4,- | LEEFTIJD: 18+

ZA 07 MEI: FOCUS
HOCUS POCUS
Focus is dà© Nederlandse progrockband uit de jaren 70. Vooral bekend om zijn instrumentale muziek, een combinatie van invloeden uit klassiek, rock en jazz. De belangrijkste leden uit die tijd waren Thijs van Leer en Jan Akkerman. Inmiddels is Focus alweer een tijdje aan het touren en in 2003 en 2006 brachten ze zelfs nog nieuw materiaal uit. De huidige bezetting van Focus is:
Thijs van Leer - Hammond, fluit & vocalen
Pierre van der Linden - Drums
Bobby Jacobs - Bas
Niels van der Steenhoven - Gitaar
AANVANG: 20:30 | VVK: €20,- | DEUR: €20,-

TICKETS
De programmering van Duycker is te vinden op www.duycker.nl. Via de site zijn tickets online te bestellen. Het is ook mogelijk kaarten aan de kassa‘˜s van Duycker te kopen. Deze zijn een uur voor aanvang van een concert/optreden geopend.

VERWACHT MEI 2011
VR 06 MEI KENSINGTON met Support Unclefrankle (Britpop/Rock)
VR 06 MEI ONDERDUYCKEN Indie & Dance
ZA 07 MEI FOCUS Hocus Pocus
VR 13 MEI KRACH met SUPPORT BOMBAY SHOW PIG (Vuige gitaarrock met Technosynthesizers)
ZA 14 MEI SPREAD THE BASS Drum‘˜n Bass /Jungle
VR 20 MEI NH POP LIVE Springplank voor NH poptalent
ZA 21 MEI SUPA FAYA! met D-RUSH + DAYCARD + DE SCHUURMAN
ZA 21 MEI I LOVE THE 80‘˜s
VR 27 MEI-29 MEI PROGRAMMERING DUYCKER tijdens MEERJAZZ
VR 27 MEI - THE PLOCTONES
VR 27 MEI BRAINBOX
VR 27 MEI SINAS
VR 27 MEI LAVALU
VR 28 MEI WICKED JAZZ SOUNDS
VR 28 MEI NOUVEAU PRESENTS: B- MOVIE ORCHESTRA
VR 28 MEI ROB MOSTERT HAMMOND GROUP
VR 28 MEI NATIONAAL BIG BAND CONCOURS
VR 28 MEI LAURA VANE & THE VIPERTONES
VR 28 MEI - JOHN PRIMER & HIS BAND

OVER PODIUM DUYCKER
Duycker, het podium voor popcultuur in de Haarlemmermeer heeft 2 concertzalen; een grote zaal voor 700 bezoekers en een kleine zaal voor 200 bezoekers, 5 oefenruimten, studio‘˜s, workshopruimtes en een grand cafà©. Duycker organiseert jaarlijks 200 evenementen waaronder live concerten, festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en cafà©concerten. Onder de naam Artquake biedt Duycker een activiteitenaanbod voor middelbare scholieren aan. Meer informatie: www.duycker.nl