(Persbericht) ENSCHEDE 22 oktober 2010 - De Pogoplug van Cloud Engines biedt een zeer flexibele manier voor online opslag via uw webbrowser. De Pogoplug deelt namelijk de inhoud van aangesloten USB opslagapparaten, zoals externe harde schijven en geheugensticks met uw thuisnetwerk en internet. En dat op een zeer eenvoudige manier, zodat zelfs beginners er goed mee uit de voeten kunnen. U heeft namelijk toegang tot uw bestanden via uw webbrowser. Met de Pogoplug behoren de kopzorgen om een server volledig te laten functioneren voorgoed tot het verleden.

Daarnaast kunt u vakantiefoto‘˜s of andere bestanden met 1 klik delen met vrienden en familie via email, RSS feed, Twitter, mySpace of Facebook. Bovendien kan op dit handige apparaat ook een USB HP of Epson printer worden aangesloten. De gratis mobiele applicaties voor iPad, iPhone, iPad, Android & BlackBerry maken de Pogoplug compleet.

De Pogoplug bevat vier USB 2.0-aansluitingen en een Gigabit-netwerkaansluiting. Daarbij is het energieverbruik zeer laag en bedraagt +/- 5W.

Eenvoudige bediening
Doodeenvoudige installatie: de Pogoplug aansluiten op uw thuisnetwerk (bedraad), de gewenste opslagapparaten (en eventueel printer) aansluiten via USB en vervolgens de Pogoplug aanzetten. Daarna moet u zich registeren op mypogoplug.com. Deze site vormt voortaan de toegangspoort tot de Pogoplug en de inhoud van alle aangesloten apparaten. Via de webapplicatie download u bestanden en mappen, maakt u fotoshows en speelt u zelfs muziek en films rechtstreeks af in de webbrowser. Internettoegang en een webbrowser is voldoende! Uiteraard kunt u daarbij bestanden en mappen delen met anderen. Er wordt dan een mailtje verstuurd met daarin een unieke link en onmiddellijke toegang voor de geadresseerde. Geen gedoe meer met gebruikersaccounts en wachtwoorden! Eenvoudiger kan bijna niet.

Sociale netwerken
Inhoud delen kan ook nog op andere manieren: via Twitter, mySpace en Facebook, en zelfs via een RSS-feed. Veranderingen aan de inhoud worden dan automatisch gedeeld via deze kanalen. Zelfs lokale videostreaming, naar bijvoorbeeld een spelconsole, is mogelijk met de Pogoplug.

De Pogoplug is vanaf heden voor € 99, - uit voorraad leverbaar via de website http://www.iptvspecialist.nl.

Met de producten van Cloud Engines versterkt DigiPort Europe haar productlijn. Voor consumenten biedt DigiPort Europe naast de Pogoplug ook de Slingbox van Slingmedia aan. Aan de andere kant is er het IPTV platform van Sysmaster als kosteneffectieve oplossing voor professionele klanten met meer dan 250 gebruikers.

Cloud Engines press kit: http://www.pogoplug.com/home-en-press-press-kit.html