Het Innovatieplatform, onder leiding van Minister-President Balkenende, heeft op 15 mei op de topconferentie 'Baanbrekende zorginitiatieven; innovatie binnen handbereik' POINT aangewezen tot één van de vier meest baanbrekende zorginnovaties voor de Nederlandse zorgsector.

POINT faciliteert het werkproces waarin patiënten vanuit ziekenhuizen worden overgedragen aan de AWBZ-zorgaanbieder. POINT zorgt voor de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment, van de juiste zorgaanbieder.
 
Een select gezelschap van topspelers uit zorginstellingen, bedrijfsleven, wetenschap, overheid, financiële instellingen en politiek heeft de vier kansrijke initiatieven geselecteerd uit 130 aanmeldingen uit geheel Nederland.
 
Minister Klink van het VWS heeft de prijs overhandigd aan initiatiefneemster Mia van Leeuwen, directeur van Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. Stichting Transmurale Zorg Den Haag e.o. heeft als doel de samenhang in de zorg te bevorderen. Ziekenhuizen, huisartsen en zorgorganisaties in de regio hebben de Stichting opgericht om ketenzorg en netwerkvorming in de regio te stimuleren. Ook de regionale ICT ontwikkeling in de zorg is bij de Stichting ondergebracht. Ook GRIP en MijnZorgNet werden door jury als winnende innovatie aangewezen. MAMMAPRINT heeft ook de publieksprijs gewonnen.
 
Het Innovatieplatform zocht naar initiatieven die de zorg beter en efficiënter maken en de concurrentiekracht van Nederland versterken. Bij de selectie is gelet op baanbrekendheid, impact en realiseerbaarheid. Minister Klink zal bij succesvolle resultaten invoering op grotere schaal mogelijk maken.