’s-Hertogenbosch, 17 april 2008 - De belangrijkste reden waarom Polen naar Nederland komen is het hogere loon dat ze hier kunnen verdienen. Dit blijkt uit een onderzoek van PE People, gespecialiseerd uitzendbureau voor Poolse en andere Europese werknemers, en geldt voor ruim 50 procent van de ondervraagden. Het geld dat de Polen hier verdienen wordt voornamelijk gebruikt om te sparen voor een betere toekomst (25 procent). Daarnaast gebruikt ruim 17 procent hun Nederlandse loon om hun familie in Polen te onderhouden en bijna 16 procent steekt het geld in het dagelijkse leven.

De hogere lonen in Nederland zijn vooral voor mensen boven de 51 jaar interessant, zij geven aan hierheen te komen om een appeltje voor de dorst te verdienen. Naast de grote groep Polen die naar Nederland komen voor het hoge loon, geeft bijna 22 procent als hoofdreden aan dat er geen werk voor hen is in Polen. Ook nieuwsgierigheid (15 procent) en de reden dat familie of kennissen hier ook al werken (11 procent) trekt Poolse werknemers naar Nederland.

“Poolse werknemers in Nederland zijn heel gemotiveerd om te werken”, aldus Saskia Rosmalen, algemeen directeur van PE People. “De meeste Polen keren dan ook weer terug naar het thuisland wanneer ze voldoende geld hebben verdiend. Overwerken en ploegendiensten vormen dan ook eigenlijk nooit een probleem bij onze Poolse uitzendmedewerkers.”

---------------

Over PE People
PE People opereert sinds 2000 als één van de grootste internationale arbeidsbemiddelaars van Nederland en is gespecialiseerd in Poolse en andere Europese werknemers. PE People selecteert gemotiveerde mensen die direct aan het werk kunnen in diverse sectoren en dan met name in productieomgevingen. Dagelijks zijn via PE People gemiddeld meer dan 2500 uitzendkrachten aan het werk. PE People heeft zes vestigingen in Nederland in Barendrecht, Ede (Gld), Etten-Leur, ’s-Hertogenbosch, Nistelrode en Zwolle en negen vestigingen in Polen. Meer informatie is te vinden op www.pe-people.nl.

Meer informatie:
Marcommit PR
Denise van Ooijen
Tel. 035-5822730 / 06-47049961
E-mail: [email protected]