Trapeze Networks als eerste Polycom VIEW partner gecertificeerd voor SpectraLink 3.0

Hilversum, juni 2009 WLAN-specialist Trapeze Networks (NYSE: BDC) is als eerste Polycom VIEW partner gecertificeerd voor compatibiliteit met Polycom´s SpectraLink Release 3.0. Deze nieuwe software bevat belangrijke verbeteringen voor de ´Quality of Service´ en beveiliging van telefoneren via draadloze netwerken. Trapeze Networks heeft zowel haar WLAN-hardware als de Mobility System Software versie 7.0 VIEW-gecertificeerd. Polycom´s VIEW Certification Program garandeert de compatibiliteit en hoge prestaties tussen SpectraLink draadloze telefoons en WLAN-infrastructuurproducten.

à¢â‚¬à…“Trapeze Networks en Polycom zijn al jarenlang samenwerkingspartners op het gebied van telefonie over draadloze netwerken, vertelt Geri Mitchell-Brown, director business development, voice communications solutions van Polycom. à¢â‚¬à…“Trapeze was zelfs de eerste VIEW-gecertificeerde WLAN-leverancier bij de lancering van het programma vier jaar geleden. Onze bedrijven hebben duidelijk dezelfde missie. De Polycom Wi-Fi handsets worden perfect aangevuld met NonStop Wireless netwerken van Trapeze.

à¢â‚¬à…“Onze klanten vragen steeds meer naar standaardgebaseerde oplossingen voor telefonie over draadloze netwerken met een hoge kwaliteit en beschikbaarheid, zegt Bart Tillmans, VP Marketing van Trapeze Networks. à¢â‚¬à…“Dankzij de samenwerking met Polycom hebben wij onze software en hardware zo kunnen optimaliseren dat ze een uitzonderlijk hoge spraakkwaliteit leveren. Polycom´s Release 3.0 voor de SpectraLink 8020 en 8030 draadloze telefoons bevat standaardgebaseerde QoS-verbeteringen en extra beveiligingsprotocollen voor het prioriteren van telefoongesprekken en toegangs-controle. Verder bevat Release 3.0 ook VoIP-verbeteringen voor Session Initiation Protocol (SIP) oplossingen van Interactive Intelligence, NEC, Nortel en ShoreTel.

Polycom´s SpectraLink Release 3.0 bevat een spraakgeoptimaliseerde beveiligings- oplossing voor bedrijfsbrede VoWLAN-toepassingen. De handsets werken namelijk in draadloze netwerken met Opportunistic Key Caching (OKC), conform IEEE 802.11i. Die ondersteuning is cruciaal omdat 802.1x-authenticatie de kwaliteit van tijdgevoelige applicaties als spraak negatief beïnvloedt. Omdat Trapeze Networks OKC ondersteunt, en daar onlangs zelfs een patent voor heeft gekregen, zijn de SpectraLink 8020/ 8030 WiFi-telefoons voortaan zonder kwaliteitsverlies overal in een draadloos bedrijfsnetwerk te gebruiken. Daarbij profiteren IT-beheerders van een uniforme beveiligingsmethode voor alle draadloze apparatuur.

NonStop Wireless is een innovatie mogelijk gemaakt door de laatste versie van Trapeze´s Mobility System Software (MSS). Dit gedistribueerde operating systeem voor draadloze netwerken vormt het hart van Trapeze´s Smart Mobile architectuur. MSS draait op alle Trapeze-apparatuur, van access points tot controllers en is terugwaarts compatibel met de complete productlijn. Voor telefonietoepassingen is Trapeze´s NonStop Wireless de best mogelijke WLAN-infrastructuur.

Trapeze Networks
Trapeze Networks, een Belden merk, is een toonaangevende leverancier van draadloze apparatuur en managementsoftware voor bedrijfsnetwerken. Trapeze was het eerste bedrijf dat NonStop Wireless heeft geïntroduceerd, om de betrouwbaarheid van draadloze netwerken en daarop gebruikte toepassingen te optimaliseren. Vooral voor organisaties met veel mobiele medewerkers en breedbandige toepassingen in de zorg, het onderwijs en de hospitality branche. Trapeze levert Smart Mobile schaalbare draadloze netwerken voor applicaties als Voice over Wi-Fi, locatiegebaseerde services en binnen-/buitenverbindingen.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular