Bath UK, 28 maart 2008 - Een Belgisch-Amerikaans onderzoek heeft gisteren uitgewezen dat foliumzuur helpt het hart te beschermen. Het merk Pomegreat granaatappelsap bevat 40% foliumzuur per 100 ml en kan hier dus een steentje aan bijdragen.

Al lange tijd is bekend dat foliumzuur gebruikt wordt door zwangere vrouwen ter bevordering van de foetus. Door Belgische onderzoekers zijn de vermoedens dat foliumzuur het risico op een hartaanval significant vermindert nu bevestigd. Foliumzuur wordt niet door het lichaam aangemaakt en dient gehaald te worden uit voedingsproducten. De Gezondheidsraad stelt daarom zelfs voor om foliumzuur toe te voegen aan brood. Met twee glazen Pomegreat komt men reeds aan het dagelijks aanbevolen portie foliumzuur.

Pomegreat is het enige granaatappelsap op de Nederlandse markt dat foliumzuur bevat. Eerder al werd bekend dat granaatappelsap niet alleen positief kan werken op het cholesterol maar dat de antioxidanten ook een positieve werking hebben op de mannelijke potentie. Een pak Pomegreat bevat acht granaatappels waardoor er veel antioxidanten in zitten. Deze antioxidanten stimuleren de bloedtoevoer naar vitale organen en tevens neutraliseren ze schadelijke vrije radicalen.

(Niet voor publicatie)

Bronnen:

www.nu.nl/wetenschap

www.abcgezondevoeding.info

www.diabetesweb.nl

www.voorhethart.nl

Voor meer informatie over dit bericht en fotomateriaal van Pomegreat kunt u contact opnemen met:

HarverPro Creatieve Communicatie & PR

Harriet Verhoeven

Tel: 0348-560731

Email: [email protected]