Na de succesvolle aftrap in het nieuwe jaar gaat het Portaalproject drukke tijden tegemoet. In maart staan er namelijk vijf informatiebijeenkomsten voor drie branches op het programma: voor de metaal-, de elektro- alsmede de interieur- en designbranche. Tijdens de eerste twee bijeenkomsten konden dit jaar meer dan 200 bezoekers verwelkomd worden, ook voor de komende bijeenkomsten zijn al een paar honderd aanmeldingen binnen. Deelname is gratis. 25 bedrijven hebben al subsidies uit het project van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de IHK Niederrhein en de Handwerkskammer Düsseldorf aangevraagd.

Het Portaalproject smeedt samen: op 3 maart nodigen de organisators ondernemers uit voor een bedrijfsbezichtiging in de metaalbranche. Industrial Parts Te Booy BV in ’s-Heerenberg produceert, bewerkt en monteert een grote verscheidenheid aan mechanische producten voor industriële afnemers in de automobielindustrie, de chemische industrie en de bouwsector. Het bedrijf is al succesvol grensoverschrijdend actief. Op 12 maart worden in Terborg de bijzonderheden van de Duitse metaalbranche toegelicht, en vooral ook kansen voor Nederlandse bedrijven in het buurland besproken.

Ook voor de elektrobranche legt het Portaalproject een directe draad naar Duitsland. Op 5 maart nemen de deelnemers allereerst een kijkje achter de technische schermen van Burgers’ Zoo in Arnhem, aansluitend krijgen ze informatie over de kansen van Nederlandse bedrijven op de Duitse markt. Op 31 maart staat een bedrijfsbezichtiging op het programma: bij Horlemann in het Duitse Uedem horen gasten onder andere, hoe het bedrijf de stap over de grens gemaakt heeft.

Wat onderscheidt en verbindt de design- en interieurbranche in de beide landen met elkaar? Waar liggen de kansen voor ondernemers in het buurland? Op 10 maart beantwoordt het Portaalproject deze vragen in Cuijk. Hier vertellen experts over ontwikkeling en perspectieven.

Tijdens alle bijeenkomsten speelt het leggen van nieuwe contacten met collega’s en potentiële partners een hoofdrol. In april staan verdere bijeenkomsten gepland. Dan staan de branches bouw, milieutechniek en logistiek centraal. Ook kunnen bedrijven uit de Euregio Rijn-Waal nog subsidies uit het Portaalproject aanvragen.
Per aanvrager staat maximaal 5.000 euro ter beschikking.

Het Portaalproject is een initiatief van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de Industrie- und Handelskammer Niederrhein in Duisburg en de Handwerkskammer Düsseldorf. Het project wordt gecofinancierd door het EU programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.

Informatie: www.portaalproject.eu

Contactpersonen voor de pers:
Mediamixx
Frank Wöbbeking en Maike Gustorf
Tiergartenstraße 64
47533 Kleve
Tel: 0049 (0) 2821 – 711 56 10
Fax: 0049 (0)2821 – 711 56 39
E-mail: [email protected]
             [email protected]

 
Gecofinancierd door het EU-programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.