Het handelsvolume tussen Duitsland en Nederland bedraagt 133 miljard euro (2006) en behoort daarmee wereldwijd tot de grootste tussen twee landen. Op de verkeerswegen van beide landen zijn dus al veel transporten uit het buurland onderweg. Echter juist firma’s in het midden- en kleinbedrijf vinden het vaak moeilijk, zinvolle stappen naar een samenwerking met Duitse partnerbedrijven te zetten of een vestiging in Duitsland op te richten.

Een bijeenkomst van het Portaalproject voor de transport- en logistiekbranche op 7 april geeft antwoord op vraagstukken rondom deze thema’s. Verder hebben de deelnemers de mogelijkheid, collega’s uit het buurland te leren kennen. Verder kan men de haven van Duisburg eens nader bekijken. Tijdens een ca. 2 uur durende rondvaart met de “weiße Flotte” zal Tim-Oliver Frische, medewerker van de communicatieafdeling van de Duisport, de diverse logistieke mogelijkheden presenteren, vooral ook voor het transport naar Duitsland.

Aansluitend is op het schip in een ongedwongen sfeer tijd om vragen te stellen, contact met collega’s te leggen of te verdiepen. Wie interesse heeft, kan ’s avonds naar de Nederlands-Duitse Businessclub in Kleve komen om hier zijn netwerk uit te breiden.
Deelname aan het project is gratis, aanmelding op de site www.portaalproject.eu is gewenst. Hier is binnenkort ook nadere informatie over plaats en tijd te vinden.

Het Portaalproject is een initiatief van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, de Industrie- und Handelskammer Niederrhein in Duisburg en de Handwerkskammer Düsseldorf. Het project wordt gecofinancierd door het EU programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.

Informatie: www.portaalproject.eu

Contactpersonen voor de pers:
Mediamixx
Frank Wöbbeking en Maike Gustorf
Tiergartenstraße 64
47533 Kleve
Tel: 0049(0)2821 – 711 56 10
Fax: 0049(0)2821 – 711 56 39
E-mail: [email protected]
           [email protected]

Gecofinancierd door het EU-programma INTERREG IIIA van de Euregio Rijn-Waal, de ministeries van Economische Zaken van Nederland en Nordrhein-Westfalen en de provincie Gelderland.