Zaterdag 27 februari 2010 start Galerie Pictura met een expositie van
Yvon van Wordragen. Zij beheerst het maken van drie- en twee dimensionale kunstwerken, schilderijen in prachtige warme kleuren en zwierige bronzen beelden van vrouwelijke figuren.
Te zien t/m zaterdag 3 april van dinsdag t/m zaterdag tussen
14.00 en 17.00 uur aan de Aijenseweg 16b te Aijen gem. Bergen Lb.

Yvon van Wordragen ( Arnhem 1960) tekent al vanaf haar vroegste jeugd. Afkomstig uit een familie met een artistieke achtergrond voelde ze de behoefte opkomen om verandering te brengen in haar jachtige leven en rond haar dertigste besloot ze om toch weer de schilderskwast ter hand te nemen en ontwikkelde ze daarnaast een passie voor het maken van bronzen beelden.
Nooit is er de keuze gemaakt tussen het drie- en twee dimensionaal, beide disciplines geven haar een enorme uitdaging.
De schilderijen van Yvon vallen in eerste instantie op door het kleurgebruik.
Ze werkt met acrylverf. Acrylverf droogt sneller dan olie, en dat past beter bij haar temperament. Vaak zijn de doeken van een behoorlijk formaat, geschilderd met een stevige toets. Mensen zijn een grote inspiratiebron en dan vooral vrouwen. Ze worden vaak weergegeven als lijken ze te poseren, zonder zich bewust te zijn dat er naar hun wordt gekeken. Sereniteit en rust. Door de figuren te plaatsen in een abstracte omgeving krijgt het schilderij ook een bepaalde spanning die de kijker uitdaagt een eigen beeld te gaan vormen. Het zoeken naar de harmonie tussen figuratie en abstractie is een geweldige uitdaging. Grote penseelstreken maar ook minuscule figuren vormen zo een geheel of juist een contrast.

Kenmerkend voor de bronzen zijn de tegenstellingen. Zo worden figuren die lang, sierlijk, statig zijn, afgewisseld met mollige ronde gezellige figuren, elk met hun eigen charme. Ook hier zien we vaak vrouw figuren, soms zwierig en vrolijk, als gingen zij dansend door het leven, maar soms ook ingetogen, verstild en in zich zelf gekeerd.

"Ik probeer met mijn werk de toeschouwer een stukje positieve energie mee te geven.
Als mensen de emotie herkennen die ik erin heb gelegd is dat een grote beloning!".
Deze bijzondere expositie is te bewonderen t/m 3 april 2010 bij:
Galerie Pictura - Aijenseweg 16b - 5854PT Aijen gem. Bergen L.
0485-341970 www.galeriepictura.nl

Geopend: di. t/m za. 14.00 17.00 uur.

Info:
Roel van der Veen
[email protected]
0485-341970