Tot voor kort gingen de kenners van de automarkt er van uit dat er dit jaar net geen vierhonderduizend nieuwe auto‘˜s verkocht zouden gaan worden. Momenteel zijn deze specialisten in de automarkt er echter van overtuigd dat het aantal verkochte nieuwe auto‘˜s een stuk hoger zal komen te liggen.

De laatste voorspellingen laten verkoopcijfers zien van vierhondervijfentwintigduizend auto‘˜s, 30.000 auto‘˜s meer dan eerder werd verwacht. Dat zou een stijging van tien procent betekenen ten opzichte van de 378.000 verkochte auto‘˜s in 2009.

Autoverkopen januari 2010
De eerste tekenen van herstel zijn dan nu ook al zichtbaar. In januari 2010 zijn er twaalf procent meer auto‘˜s nieuwe auto‘˜s verkocht dan in januari 2009. Wat wel opvalt is dat de groei vooral moet komen van de particuliere markt. De verkopen van auto‘˜s die bestemd zijn voor de zakelijke markt laat nog steeds rode cijfers zien. De klappen vallen met name in de markt van de leaseauto‘˜s .

Ook de werkplaatsen van de autobedrijven doen het goed. Door de strenge winterperiode zijn er veel winterbanden verkocht en zijn er bijvoorbeeld ook veel nieuwe accu‘˜s geleverd.

Meer schadeauto‘˜s
Ook heeft het winterweer voor veel aanrijdingen en daarmee schadeauto‘˜s gezorgd. Aan het woord de heer Vincent Stevens van de website SchadeAutoInkoop.com à¢â‚¬Å“We zien dat er sinds de start van de koude periode halverwege december 2009 veel meer schadeauto‘˜s worden aangeboden. Met name schadeauto‘˜s met voor- en achterschade worden massaal aangeboden op de website. Ook de kopers bij onze schadeauto inkoop website, autodemontage bedrijven, autoschade herstel bedrijven, autoexporteurs en handelaren in schadeauto‘˜s merken dat er veel meer aanbod is qua aantallen schadeauto‘˜s dan in een normale winterperiode.à¢â‚¬

Gebruikte auto verkopen
Ook de markt van gebruikte auto inkopen en verkopen laat goede cijfers zien. De occasionmarkt liet vorig jaar flinke prijsschommelingen zien. De prijzen van de gebruikte auto‘˜s zijn inmiddels hersteld en ook het voorraadniveau van de gebruikte auto‘˜s heeft zich gestabiliseerd.

De prijzen van bepaalde gebruikte auto‘˜s gaan volgens de autoinkoop website ikwilvanmijnautoaf.nl momenteel zelfs omhoog. à¢â‚¬Å“Er zijn gebruikte auto‘˜s die nu meer waard zijn dan halverwege vorig jaar, iets wat zich nog niet eerder heeft afgespeeld in de gebruikte auto markt. Voor particulieren kan dit dan ook een goed moment zijn om hun auto te verkopen en te gaan shoppen voor een nieuwe auto.à¢â‚¬ aldus de eigenaar van de autoinkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl.

Voor deze en meer tips over het verkopen en kopen van een auto ga je naar AutoVerkopenTips.nl.