(Persbericht) Postillion Hotel Utrecht Bunnik: Showcase voor Het Nieuwe Werken
Platform Werken onder Weg doneert 250 permanente flexplekken aan Lodewijk de Waal

Bunnik, 31 mei 2011 Sinds vanmiddag is Postillion Hotel Utrecht Bunnik officieel heropend. Afgelopen negen maanden werd dit hotel aan de A12 helemaal verbouwd. De nadruk kwam te liggen op het faciliteren van zakelijke ontmoetingen en Het Nieuwe Werken. Tijdens de opening lanceerde Thijs Merks, managing director Postillion Hotels, een nieuw landelijk platform onder de naam Werken Onder Weg. Een initiatief dat wordt ondersteund door de 50 beeldbepalende bedrijven van Nederland (B50). Lodewijk de Waal, voorzitter van Taskforce Mobiliteit, mocht hiertoe een cheque ter waarde van 250 permanente flexplekken van vier innovatieve accommodatie ketens ontvangen.

Postillion Hotels heeft bij de oprichting vorig jaar zichzelf een duidelijk doel gesteld: een keten met een grote focus op flexibele werkplekken voor Het Nieuwe Werken, zakelijke bijeenkomsten en state of the art business faciliteiten. Als pilot hotel werd gekozen voor Postillion Hotel Utrecht Bunnik, een ideale positie maar nodig aan verbouwing toe. Het resultaat na negen maanden verbouwen mag er zijn: Enorme glazen ontvangsthal, gecombineerde bar-receptie en aan weerszijden het restaurant en Business Point, beide beschikbaar voor korte of langere meetings. Ideaal voor ZZP-ers, maar ook voor medewerkers van grote landelijke bedrijven die elkaar willen ontmoeten. Daarnaast beschikt Postillion Hotel Utrecht Bunnik over een congreslocatie dat vorige week het vier vergaderhamers-certificaat verkreeg.

Opening start met symposium over mobiliteit
Voorafgaande de officiële openingsact organiseerde Postillion Hotels een symposium over Het Nieuwe Werken en mobiliteit om hiermee zijn ambities te onderstrepen. Ronald van den Hoff, Menno Lanting en Hans Poortvliet droegen met dagvoorzitter Gijs Weenink bij aan de discussie over de impact van het Nieuwe Werken. De 300 aanwezige gasten uit de hospitality branche en bedrijfsleven namen actief deel aan het symposium.
Er werden tijdens het symposium diverse stellingen gedeponeerd, het merendeel was het eens met de stelling: HNW zorgt voor grotere output. "De productiviteit is enorm verhoogd sinds onze mensen het zelf in mogen delen", aldus Marc Rynja van Womitex.
Over stelling 2 - het nieuwe werken bespaart organisatie minimaal 20% werkplekken was ook 70% het eens, alhoewel er ook kritische noten waren dat er nog veel moet veranderen om dit te realiseren.
Met de stelling ´Digitale communicatie zal zorgen voor een halvering van het aantal fysieke vergaderingen‘˜ waren de meeste gasten het niet eens. Men verwacht nog steeds dat mensen elkaar in de toekomst willen blijven ontmoeten.
HNW zorgt voor meer burn-outs bij medewerkers: daar was bijna niemand het mee eens. Diederik van Eeden van Van Eeden Evenementen: "het kan zijn dat je meer uren maakt door HNW, maar van hard werken hoef je geen burn-out te krijgen. Door slechte arbeidsomstandigheden of een akelige sfeer gebeurt dat eerder".

WOW-Werken Onder Weg
Samen met locatieverschaffers Regus, Seats2Meat en Swung House ontwikkelde Postillion Hotels het platform Werken Onder Weg. Door betere samenwerking tussen aanbieders van ruimte, het rijk, werkgevers en werknemers kan er een versnelling plaatsvinden die duurzaam flexibel werken onderweg stimuleert en professionaliseert.

Namens het platform overhandigde Thijs Merks een cheque ter waarde van 250 permanente flexplekken tot aan het einde van het jaar aan Lodewijk de Waal, voorzitter van het Taskforce Mobiliteit. De Waal lanceerde in maart nog samen met de CEO‘˜s van 50 beeldbepalende bedrijven (B50) het platform Slimmer Werken Slimmer Reizen.
Lodewijk de Waal: "wij kunnen in Nederland alleen sprongen maken in HNW en mobiliteit als we locaties hebben waar we dat kunnen, dit is een prachtige aanbieding voor de grote bedrijven".

Openingshandeling
Na het symposium was het de beurt aan de burgemeester van Bunnik, de heer H.M. Ostendorp, om het hotel officieel te openen.

Postillion Hotel Utrecht Bunnik
Postillion Hotel Utrecht Bunnik slaat een nieuwe weg in die ongekend is in de Nederlandse Hotellerie. De initiatiefnemers hebben het hotel geheel ingericht volgens Het Nieuwe Werken:
- continue flexplekken beschikbaar in het Business Point
- uitstekend restaurant voor snelle businesslunches of uitgebreide diners
- gratis Wi-Fi en bekabeld internet
- aanwezigheid van iPad en Apple adapters
- centraal gelegen aan de A12/A27
- multifunctionele meetingrooms met permanente aanwezigheid van audiovisuele apparatuur
- TV-dining: voor gasten die alleen eten zijn er tafels met flatscreens beschikbaar
- 88 comfortabele hotelkamers
- uitstekende parkeergelegenheid

Ook op gebied van MVO is het Postillion hotel vooruitstrevend: voorafgaande aan het symposium ontving het hotel het Green Key certificaat en sinds kort beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto‘˜s.

Finalist Dutch Hotel Award
Het hotel is tevens een van de drie finalisten voor de prestigieuze Dutch Hotel Award, op 8 juni wordt hierover de uitslag bekendgemaakt. Hotel Utrecht Bunnik is de flagship van Postillion Hotels, de andere hotels zullen in de toekomst ingericht worden met dezelfde mogelijkheden.