(EMEA Persberichten) Op donderdag 8 juli 2010 vond de eerste bijeenkomst "Ontslagvergoeding, hoezo?" plaats. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door VRB Belastingadviseurs en Het Juridisch Platform en vond plaats op het kantoor van VRB Belastingadviseurs in Utrecht. VRB Belastingadviseurs, specialist en marktleider in het oprichten en onderhouden van stamrecht BV's, verzorgt wekelijks een lezing over de aanwending van een ontslagvergoeding voor werknemers. Doel van deze bijeenkomst was werkgevers te informeren aangaande de laatste juridische en fiscale ontwikkelingen en wijzigingen bij individuele en collectieve ontslagzaken.

Van Rijswijk, directeur van VRB Belastingadviseurs: "Deze eerste lezing was een groot succes. Er zijn blijkbaar veel werkgevers van de met name 'grotere' ondernemingen die meer willen weten over de ontwikkelingen en wijzigingen ten aanzien van ontslagzaken en het ontslagrecht. Veel vragen kwamen dan ook over de verschillen tussen de kantonrechtersprocedure en de veel goedkopere CWI route (waar geen ontslagvergoeding behoeft te worden uitgekeerd) en ook over het maximeren van de hoogte van ontslagvergoedingen. Daarnaast hadden veel werkgevers vragen over de verschillende goedkeuringen en oprichtingsstukken die benodigd zijn voordat zij een ontslagvergoeding belastingvrij mogen uitkeren naar bijvoorbeeld een stamrecht BV.

Medio september vindt er weer een dergelijke bijeenkomst plaats voor bijvoorbeeld HR medewerkers, leden van ondernemingsraden of andere vertegenwoordigers van bedrijven. Geintereseerden kunnen zich kosteloos aanmelden via de website van VRB Belastingadviseurs, www.vrbadvies.nl.

Noot voor redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie over dit bericht kan men contact opnemen met Pim van Rijswijk, directeur van VRB Belastingadviseurs. Pim van Rijswijk is telefonisch te bereiken op nummer: 0346 555 797. Meer informatie over VRB Belastingadviseurs kan men terugvinden op: www.vrbadvies.nl en www.vrb-stamrechtbvoprichten.nl