Ziekteverzuim is voor veel ondernemers een grote zorg. Daarom kiezen veel werkgevers tegenwoordig voor gehele of gedeeltelijke uitbesteding van het verzuimmanagement aan een arbodienstverlener. Grote kans dat ook àºw organisatie een verzuimabonnement heeft. Maar neemt u eigenlijk ook preventieve maatregelen om het ziekteverzuim te voorkomen? Vaak vinden er pas preventieve activiteiten plaats op het moment dat er al klachten zijn. Zo komt voorlichting of werkplekonderzoek dus als water na de wijn en loopt u achter de feiten aan.

Vanaf 1 januari is het mogelijk om een compleet preventieabonnement af te sluiten. Zo loopt u niet achter de feiten aan, maar is uw organisatie pro-actief. Een gericht plan stimuleert gezond (werk-) gedrag bij uw medewerkers en zo voorkomt u werkgerelateerde klachten. Wat is er prettiger dan u te laten ondersteunen in het opstellen van een concreet en praktisch gezondheidsbeleid? Er komt een preventie- adviseur regelmatig bij u op de werkvloer en zo wordt gezond (werk)gedrag gewaarborgd. Net als een bedrijfsarts houdt ook de preventie- adviseur spreekuren op locatie en leert het bedrijf (en zijn cultuur) goed kennen.
Door regelmatig workshops en trainingen te verzorgen voor (nieuwe) medewerkers, bestrijdt u samen met uw personeel werkgerelateerde klachten. Want wees u eerlijk: voorkomen is nog altijd beter dan verzuimen!

Wilt u meer weten? Kijk op www.r-go.nl of neem telefonisch contact op: 0345-880910