Steeds meer Nederlanders stoppen met roken dankzij de nieuwe behandelmethode I Quit Smoking (IQS). Een paar maanden na de vestiging van het eerste kantoor, in Rotterdam, illustreert de volgende primeur het overweldigende succes. Sybrinne en Frits Groenevelt openen in september de eerste franchisezaak hier te lande: IQS Haaglanden. “Op 24 september openen wij de eerste IQS vestiging in Bleiswijk en binnen een jaar moeten er drie vestigingen zijn in ons gebied”, zegt eerstgenoemde. “Wij hebben een zeer goed gevoel bij deze methode. Wij verwachten heel wat mensen van hun rookverslaving af te helpen.

IQS, die zowel de lichamelijke- als de psychische verslaving aanpakt, is reeds actief in méér dan 30 landen. Sinds 1 mei is IQS ook in Rotterdam gevestigd. Dankzij de vooruitstrevende behandelmethode van IQS zijn er momenteel ruim 500.000 mensen succesvol gestopt met roken. Nu gaat de eerste IQS franchisenemer in Nederland van start met dit unieke concept.

Wij gaan volgens het internationaal bekende en bewezen IQS-concept aan de slag”, vertelt Groenevelt. “Wij hebben therapeuten in dienst die op dit moment in opleiding zijn.” Sybrinne en Frits Groenevelt hebben de nodige ervaring als ondernemer. Hoe zij op een verjaardagsfeestje aan vrienden en kennissen uitleggen wat IQS Haaglanden gaat bieden? “Dat hoef ik niet uit te leggen”, zegt Sybrinne Groenevelt. “Ik ben hét bewijs van de kracht van de IQS behandelmethode. Vroeger stak ik op feestjes de ene sigaret aan met de andere, maar tegenwoordig raak ik er geen een meer aan. Nu gaan we veel meer mensen helpen die kampen met lichamelijke, mentale en maatschappelijke problemen als gevolg van hun rookverslaving. ”

IQS is een nieuwe methode om op een gemakkelijke manier blijvend te stoppen met roken. Stoppen met roken is een zeer actueel onderwerp. Het rookverbod in de horeca, op de werkplek en op de meeste publieke plaatsen, alsmede het steeds heftigere debat over de gevolgen van het roken, leiden ertoe dat voor veel mensen de keuze om te stoppen met roken steeds urgenter wordt. Daarom zal IQS Haaglanden zich ook actief richten op de voorlichting aan het bedrijfsleven, waar rookbeleid en het welzijn van de medewerkers eveneens belangrijke aandachtspunten zijn.

Via de website www.iquitsmoking.nl wordt tevens meer informatie gegeven over de methodiek. Tevens is het mogelijk het IQS centrum in Rotterdam te bezoeken, alwaar een persoonlijke afspraak gemaakt kan worden. De kliniek bevindt zich in het centrum van Rotterdam en is van maandag tot en met zaterdag geopend.

bron:IQS