PERSBERICHT

Primeur LED-verlichting in parkeergarage.

Donderdag 19 februari 2009

Amersfoort Elektrotechnisch installatiebedrijf Elektro-Four bv. heeft voor ParkKing parkeergarage Soeverein te Amersfoort onderscheiden met een Europese ESPA award - gedeeltelijk voorzien van LED-verlichting. Hiermee hebben Elektro-Four bv. en ParkKing de primeur met het toepassen van LED-verlichting in de parkeerbranche.

à¢â‚¬à…“Meerdere malen is ons de vraag gesteld of LED geen passend alternatief zou zijn voor de traditionele TL-verlichting in openbare gebouwen, waaronder parkeergarages, vertelt Henk Wesdijk van Elektro-Four. à¢â‚¬à…“In vergelijking met TL-verlichting biedt LED vele voordelen, waaronder de ongevoeligheid voor trillingen, de lage beheerskosten en de hoge lichtopbrengst.

Omdat Elektro-Four zelf geen armaturen ontwikkelt, zijn enkele partijen bijeengebracht waaruit een nieuw type armatuur is ontstaan, de InlineLED®. De basis hiervan vindt zijn oorsprong in de tuinbouwsector. Onder leiding van distributeur LedLighting uit Dordrecht, is met Flowmagic en Electronic Equipment gewerkt aan de modificatie en verbetering van het product, zodat het toepassingsgebied vergroot kon worden.

Inmiddels hebben ook enkele adviesbureaus zich positief over het product uitgesproken. Eà©n van die bureaus is KVMC, management en consultancy techniek, uit Dordrecht. Deze heeft een reeks kritische vragen gesteld. Zo is er geïnformeerd naar de geprognosticeerde levensduur, lichtopbrengst, mogelijkheid tot dimmen, rendement, de exploitatiekosten gerelateerd aan investering t.o.v. andere armaturen op de markt en nog veel meer product inhoudelijke vraagstukken. Het product heeft deze kritische vragen ruimschoots doorstaan.

ParkKing is uiterst tevreden over het geleverde resultaat. Deze stap past geheel in het perspectief van Parkking, wat daarmee het innovatieve karakter van dit bedrijf onderstreept. à¢â‚¬à…“Wat direct bij binnenkomst van de garage opvalt is de kleurechtheid. De gebruikte led-armaturen hebben een hoge daglicht-benadering, vertelt Aad Criellaard van LedLighting. à¢â‚¬à…“In navolging van de galerijarmaturen die we vrij recent geïntroduceerd hebben, is ook voor de InlineLED® al veel belangstelling getoond.

Noot voor de redactie:

Foto´s van groter formaat zijn downloadbaar op: http://www.elektro-four.nl/pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bedrijf: Elektro-Four bv.
Contactpersoon: Hans de Jonge
Adres: Ziedewij 13A
PC + woonplaats: 2991 LA Barendrecht
Telefoon: 0180-531541
Mobiel: 06-57710287
Internetsite: http://www.elektro-four.nl
Email: [email protected]

Op verzoek is meer productinformatie beschikbaar.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular