Zetes B.V. (onderdeel van Zetes Industries Euronext Brussel: ZTS), een Europese leverancier van oplossingen voor de automatische identificatie van goederen en personen, demonstreert voor het eerst in Nederland de innovatieve Visidot imaging technologie. Visidot is een complete oplossing om met een nauwkeurigheid van 100% dagelijks honderdduizenden goederen of hun dragers te traceren. Dat verhoogt de efficiency en betrouwbaarheid van tal van logistieke en productiegerelateerde processen en voorkomt kostbare verzendfouten. Zetes Nederland demonstreert deze visuele identificatietechnologie live tijdens de Zetes Relatiedag op 22 september in Burgers‘˜Zoo te Arnhem.

à¢â‚¬Å“Afhankelijk van de toepassing kunnen traditionele oplossingen voor automatische identificatie en datacollectie (AIDC) beperkingen opleveren voor de snelheid en juistheid, het kostenplaatje of de zichtbaarheid van de itemsà¢â‚¬, zegt Marco Malaihollo, countrymanager van Zetes Nederland. à¢â‚¬Å“Met de ImageID oplossing Visidot hoeft men echter geen compromissen meer te sluiten. Het is een bewezen oplossing die al in verschillende branches succesvol wordt toegepast, waaronder de foodsector en de automobielindustrie. Wereldwijd worden hiermee al ruim een miljoen codes per dag geregistreerdà¢â‚¬.

Visidot is technologie van ImageID, een divisie van de Zetes groep, gespecialiseerd in oplossingen gebaseerd op imaging technologie. De belangrijkste voordelen van Visidot zijn:
à¢â‚¬¢ Leest honderden barcodes in enkele seconden
à¢â‚¬¢ Identificatie van alle labels, ongeacht de locatie
à¢â‚¬¢ Detectie van labels die gedeeltelijk onzichtbaar of defect zijn
à¢â‚¬¢ Detectie van goederen of dragers (zoals kratten en pallets) met ontbrekende of onleesbare tags
à¢â‚¬¢ Visuele indicatie van de exacte locatie van (foutieve) goederen of dragers, voor snelle correcties

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) is een toonaangevende Europese producent van oplossingen en diensten met toegevoegde waarde voor de automatische identificatie van goederen en personen. Zetes gebruikt zowel nieuwe als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en ontwikkelt Solution Architecture Frameworks die bijdragen tot een verbeterde werking van vele klanten in tal van marktsegmenten: productie, transport, logistiek, retail, gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie, overheid en de publieke sector. De Zetes Groep heeft haar hoofdkantoor in Brussel en vestigingen in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Ivoorkust, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Zetes heeft momenteel meer dan 800 (fulltime) werknemers in dienst; de geconsolideerde omzet in 2009 bedroeg 167 miljoen euro.