BEST, 11 december 2007 – Edimax Technology (TSEC:3047), vooraanstaand leverancier van netwerkoplossingen, introduceert zijn draadloze projectorserver; de WP-S1000. De WP-S1000 voegt draadloze functionaliteit toe aan kantoorprojectors met een geïntegreerde access point functie. Hiermee kunnen eenvoudig bestanden, zoals afbeeldingen of filmpjes, over een beveiligde draadloze 802.11b/g-verbinding verstuurd worden zonder dat de laptopcomputer fysiek aangesloten moet worden op de projector.

De WP-S1000 is zeer gebruiksvriendelijk en ondersteunt plug-and-play -functionaliteit met automatische driver-installatie. Gebruikers kunnen hiermee met één muisklik verbinding maken met de projector. Daarnaast kan de bediening van de projector eenvoudig gewisseld worden tussen meerdere presentatoren. De WP-S1000 kan op elke willekeurige projector worden aangesloten via een standaard VGA-interface en is voorzien van handige functies, zoals Plug-and-Show (PnS) en een web-based gebruikersinterface.

 

Verder ondersteunt de WP-S1000 real-time video playback voor populaire streaming video in MPEG1, MPEG2 en MPEG4. Om de presentatie-inhoud te beveiligen, ondersteunt de projectorserver beveiliginsfuncties zoals dynamische login codes (sessie login code) en versleuteling met WEP64/128bit.

 

Prijs en beschikbaarheid

De WP-S1000 is naar verwachting vanaf midden januari verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 234,99 Euro inclusief BTW.

Over Edimax Technology

Edimax Technology is een wereldwijde producent van een breed scala aan netwerk- en connectiviteitsoplossingen. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1986, is Edimax uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande leveranciers van netwerkoplossingen in Azië. Het hoofdkantoor van Edimax is gevestigd in Tapei County, Taiwan en sinds 2001 is Edimax genoteerd aan de Taiwanese Stock Exchange. In 2006, had het bedrijf een omzet van 78 miljoen dollar en het wereldwijde personeelsbestand telt inmiddels ruim 750 medewerkers. Met ruim 21 jaar ervaring in de netwerkbranche kan Edimax zijn klanten en partners wereldwijd kwalitatief hoogwaardige producten, gedegen ondersteuning en een zeer uitgebreid productaanbod bieden. Het productportfolio van Edimax bestaat uit de volgende productcategorieën: Wireless, Connectivity, Routers, Switches, Print Servers, IP-Camera's, Business Solutions and VoIP. Voor meer informatie over Edimax kunt u terecht op www.edimax.nl of www.edimax.eu.