Son, 23 juli 2010: Een brandende zon en drukke stranden. Voor veel mensen betekent de zomer genieten. Voor werknemers die reikhalzend naar hun vakantie uitkijken, betekenen de hoge temperaturen warme kantoordagen en minder motivatie. Werkgevers moeten er rekening mee houden dat werknemers door de hitte minder goed presteren. Het Arbobesluit verlangt van de werkgever dat hij zijn werknemers een behaaglijk werkklimaat biedt. Driekwart van de werknemers vindt de temperatuur op de werkvloer door de aanhoudende hitte echter te hoog. Dat heeft volgens hen ook invloed gehad op eigen prestaties. à‰à©n derde van de werknemers geeft dan ook aan graag een siësta te houden.

Veel bedrijven vinden het echter moeilijk medewerkers de ruimte te geven om zelf de werkdag en werktijden in te laten delen. Uit onderzoek van EIM, in opdracht van het Innovatieplatform onder 650 MKB bedrijven met 5-250 medewerkers, blijkt dat bij bedrijven die aan ´Slimmer Werken‘˜ doen de productiviteitsgroei 9 procentpunt hoger ligt dan bij bedrijven die dat niet doen. Ook zijn technologische- en productinnovaties effectiever als ze gecombineerd worden met Slimmer werken. Daarnaast betekent Slimmer Werken voor veel bedrijven niet alleen besparing op reistijd en reiskosten, maar ook flexplekken werken kostenbesparend.

HOB moedigt het Slimmer Werken daarom alleen maar aan. à‰à©n van de vereisten om succesvol slimmer te werken is een betrouwbare en veilige toegang tot het bedrijfsnetwerk, zodat medewerkers overal en altijd kunnen werken. De software van HOB biedt een optimaal beveiligde toegang tot bedrijfsapplicaties over internet en is onderdeel van een productlijn van diverse Connectivity en Security oplossingen welke flexibele, veilige en centraal beheerde toegang biedt tot alle informatie en applicaties, met iedere willekeurige pc waar ook ter wereld.

Flexibiliteit bevordert productiviteit: Het stelt organisaties in staat om snel, efficiënt en effectief op (nieuwe) ontwikkelingen in te spelen en te anticiperen. In de hedendaagse economie is niet meer de aanwezigheid die telt maar het resultaat. HOB maakt dit mogelijk met ´Your Office Anywhere, Anytime, Anyhow‘˜.