(Persbericht) Hardenberg, 11 november 2010 Profextru, producent van duurzame, innovatieve oeverbeschermingssystemen van gerecyclede kunststof, breidt haar ProLock portfolio uit met ProLock Sigma. Het ProLock portfolio bestaat daarmee uit de ProLock Sigma, geschikt voor de beschoeiing van vijvers en sloten, en de ProLock Omega, dat zich heeft bewezen als zwaardere kerende constructie voor kanalen, rivieren en jachthavens. Deze systemen onderscheiden zich door de bewezen langere levensduur, de lagere kosten in vergelijking met systemen op basis van hardhout of staal en het feit dat ze volledig recyclebaar zijn en daarmee voldoen aan het cradle-to-cradle principe.

Profextru heeft al vele jaren ervaring met het produceren van slimme, kostenefficiënte oeverbeschermingssystemen. Deze gepatenteerde systemen werden onder de namen ProLock en MultiLock aangeboden. Omdat MultiLock door de innovatieve constructie dezelfde functionaliteit als ProLock Omega biedt, alleen voor minder zware constructies, is besloten om het totale oeverbeschermingsportfolio voortaan onder de naam ProLock aan te bieden.

Henry Hoekman, marktverantwoordelijke voor het ProLock portfolio bij Profextru, zegt hierover: à¢â‚¬Å“Als bedrijf hebben wij jarenlange ervaring met de productie van oeverbeschermingssystemen op basis van gerecyclede kunststof. Wij zijn begonnen met à©à©n gepatenteerd systeem en hebben in de loop van de tijd ons portfolio uitgebreid, waarbij elk product een eigen naam kreeg. Voor onze afnemers was het daardoor niet altijd duidelijk dat de basis en het principe van het systeem gelijk zijn en dat de keuze tussen ProLock Sigma en ProLock Omega met name wordt gebaseerd op de benodigde zwaarte van de constructie.à¢â‚¬

---------------
Noot voor de redactie: Er is een hoge resolutiefoto van de ProLock Sigma beschikbaar. Voor meer informatie neemt u contact op met Carola Rijnbeek, tel: 035 582 2730 of [email protected]

Over Profextru
Profextru is een Nederlandse producent van innovatieve, gepatenteerde, oeverbeschermingssystemen van gerecyclede kunststof. Zij hebben jarenlange ervaring met de verwerking van kunststof en zijn de grootste verwerker van gerecyclede kunststof in Europa. Zo draagt de productie van Profextru‘˜s oeverbeschermingssystemen bij aan de reductie van het groeiende aanbod van recyclebare kunststof. Daarnaast wordt ook het restmateriaal hergebruikt, waardoor het milieu niet belast wordt.

Profextru brengt de oeverbeschermingssystemen onder de naam ProLock op de markt. Deze systemen zijn een duurzaam alternatief voor hardhouten damwanden. Het gepatenteerde systeem bestaat uit zeer sterke 100 procent gerecyclede kunststof schermen in combinatie met onbehandelde naaldhouten palen. Het scherm keert de grond en de langere palen geven de sterkte en stijfheid aan de totale constructie. Voor meer informatie over Profextru of Prolock bezoek www.profextru.nl of www.prolock.nl.

Voor aanvullende informatie, kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Carola Rijnbeek
Tel. 035 582 2730
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular