(Persbericht) Hardenberg, 12 september 2011 Profextru, producent van duurzame oeverbeschermingssystemen op basis van gerecycled pvc, heeft in de eerste helft van 2011 zeer goede bedrijfsresultaten gerealiseerd. De omzetgroei bedroeg 25 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Daarnaast heeft Profextru haar markt uitgebreid naar Duitsland. De verwachtingen voor de tweede helft van 2011 zijn eveneens zeer goed.

Henry Hoekman, accountmanager bij Profextru laat weten dat onder andere het duurzaamheidsaspect en het innovatieve karakter van ProLock, het duurzame oeverbeschermingssysteem op basis van gerecycled pvc, aan deze groeicijfers hebben bijgedragen. à¢â‚¬Å“Overheden moeten duurzaam gaan inkopen. Staal is een kostbare oplossing en ook hout voldoet niet aan de duurzaamheidscriteria. Wij bieden met onze oplossing op basis van gerecycled kunststof een goed alternatief. Daarnaast wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van ´Design en Construct‘˜-bestekken, waarbij er extra aandacht kan worden gegeven aan duurzame oplossingen.à¢â‚¬

Naast duurzaam biedt Profextru met ProLock ook een innovatieve oplossing. Op basis van de terugkoppeling van klanten wordt onderzocht hoe het product nog beter op de wensen van de markt kan worden afgestemd. Zo wordt momenteel onderzoek gedaan naar een nieuwe kleurstelling en is er een nieuw kunststof koppelstuk ontwikkeld waarmee de deksloven nog beter op elkaar worden aangesloten. Het betreden van de Duitse markt is een bewuste keuze. Met name in Noord-Duitsland zijn de grondcondities vergelijkbaar met die in Nederland. Daarnaast zijn de Duitsers zeer geïnteresseerd in oplossingen die het milieu zo min mogelijk belasten. Prolock is daardoor ook voor deze markt een zeer geschikte oplossing.

-----------------
Over Profextru
Profextru is een Nederlandse producent van innovatieve, gepatenteerde, oeverbeschermingssystemen van gerecycled pvc. Zij heeft jarenlange ervaring met de verwerking van kunststoffen en is de grootste verwerker van gerecycled pvc in Europa. Zo draagt de productie van Profextru‘˜s oeverbeschermingssystemen bij aan de reductie van het groeiende aanbod van recyclebare kunststoffen. Daarnaast wordt het restmateriaal hergebruikt, waardoor het milieu niet wordt belast.

Profextru brengt de oeverbeschermingssystemen onder de naam Prolock op de markt. Deze systemen zijn een duurzaam alternatief voor hardhouten damwanden. Het gepatenteerde systeem bestaat uit zeer sterke 100 procent gerecyclede pvc schermen in combinatie met onbehandelde naaldhouten palen. Het scherm keert de grond en de langere palen geven de sterkte en stijfheid aan de totale constructie. Voor meer informatie over Profextru of Prolock bezoek www.profextru.nl of www.prolock.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit
Carola Rijnbeek
Tel. 035 582 2730
[email protected]