(Persbericht) De metaalbewerking kampt met een personeelstekort. Jaarlijks is de uitstroom van medewerkers groter dan de instroom. Techforce is een race die in het leven is geroepen om jongeren te enthousiasmeren voor een beroep in de technische sector. En om te laten zien hoe creatief en veelzijdig het werken in de metaalsector is.

De Techforce Groningen 2010 opdracht was het bouwen van een dwarszitkar. Verschillende teams bestaande uit leerlingen van het vmbo en mbo, bouwden een eigen voertuig met als slotstuk een race tegen de andere deelnemende teams.

Evenals voorgaande jaren heeft PTB Transportmiddelen meegewerkt aan deze editie van Techforce. PTB werd vertegenwoordigd door het team à¢â‚¬Å“Headhunterzzzà¢â‚¬. De dwarszitkar is gebouwd in de werkplaats van PTB en de medewerkers van PTB hebben de leerlingen waar nodig ondersteund. Het resultaat was een mooie dwarszitkar die bovendien zeer snel was.

Tijdens Techforce wordt echter niet enkel beoordeeld op snelheid. Ook op overige juryaspecten zoals technisch inzicht, verslaglegging, financieel beheer, onderlinge samenwerking en creativiteit werd een ruime voldoende gescoord.

De race
De race vond traditiegetrouw plaats op de kartbaan van Kardinge. PTB Transportmiddelen was gezien de inzet van het team à¢â‚¬Å“Headhunterzzz‘˜ vol goede moed. Na enkele spannende races werd Techforce 2010 besloten met een mooie 2e plaats.

Een resultaat om trots op te zijn.

Meer info:
PTB Transportmiddelen: Specialist in heftrucks, stapelaars, pallettrucks en reinigingsmachines.