(Persbericht) Hoofddorp, 24 mei 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery - user-driven Business Intelligence, maakt bekend dat haar CEO Lars Bjà¶rk spreekt op het e-G8 forum, dat plaatsvindt op 24 en 25 mei in Parijs. Tijdens dit forum, geïnitieerd door de Franse president Nicolas Sarkozy, debatteren bedrijven en belangrijke spelers die het internet groot hebben gemaakt over verschillende onderwerpen. De politieke wereldleiders komen later bijeen in Deauville om de besproken issues nader te bestuderen. Het forum heeft als doel de visie van prominente internetspelers over het belang en de impact van het internet op de maatschappij en de economie te delen met de staatshoofden en overheden van de G8.

Internetprominenten, waaronder Mark Zuckerberg (Facebook), Eric Smidt (Google) en Jeffrey Bezos (Amazon.com), bespreken onderwerpen zoals de revolutie van het mobiele web, de toekomst van e-commerce, en technologieën die het wereldbeeld zullen veranderen en het internet van de toekomst zullen creëren. Tal van workshops behandelen onderwerpen als start-ups, de impact van internet op de pers, waardedeling, e-overheid en mobiliteit. Door zijn baanbrekende reputatie als zogenoemde ´disruptor‘˜ binnen het vakgebied van Business Intelligence is Lars Bjà¶rk gevraagd als spreker in het panel The Internet: Accelerating Economic Growth op 25 mei.

-------------------
Bijschrift bij foto: Lars Bjà¶rk, CEO QlikTech

Over QlikTech:
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie worden gebruikers niet beperkt door voorgedefinieerde vragen, wat normaal is binnen traditionele applicaties, maar kunnen zij informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 18.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]