(Persbericht) Nieuwe connector maakt schaalbare data-integratie mogelijk

Hoofddorp, 24 oktober 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence, is een samenwerking aangegaan met Informatica, de onafhankelijke aanbieder van data-integratiesoftware. Doel van de samenwerking is zakelijke gebruikers te helpen om snel en efficiënt grote hoeveelheden data te beheren en te analyseren.

Het datavolume van bedrijven groeit en daarmee groeit ook het belang van het efficiënt beheren en analyseren van bedrijfskritische informatie. De user-driven Business Discovery aanpak van QlikView biedt een eenvoudig te gebruiken dashboard om data snel te doorzoeken en te analyseren. Het Informatica Platform is ontworpen om het volledige zakelijke potentieel van big data op schaalbare en kosteneffectieve wijze te benutten. Dit geldt voor zowel big data waar veel transacties mee plaatsvinden als voor data waarmee veel interactie plaatsvindt. Dankzij de connector met het Informatica Platform profiteren QlikView-gebruikers van de kracht van big data in combinatie met de eenvoud van het QlikView-dashboard.

à¢â‚¬Å“Data-analyse in corporate systemen is vaak gecompliceerd, omdat gegevens uit verschillende bronnen met verschillende formaten en verschillende afhankelijkheden moeten worden geïntegreerdà¢â‚¬, zegt Peter McQuade, vice president, global alliances bij QlikTech. à¢â‚¬Å“Het efficiënt en beheersbaar maken van de processen kan zeer veel aandacht vragen. Hiervoor zijn gedetailleerde technische kennis en krachtige tools nodig. De samenwerking tussen QlikView en Informatica biedt een complete en evenwichtige oplossing voor dit probleem en de oplossingen vullen elkaar bijzonder goed aan.à¢â‚¬

Klanten in verschillende markten, zoals gezondheidszorg, financiële dienstverlening, retail en de publieke sector, kunnen hun voordeel doen met het partnership. Organisaties in deze branches worden op dit moment geconfronteerd met verschillende data-gerelateerde bedrijfsvraagstukken, zoals (big) data-integratie, master data management (MDM), datakwaliteit en de migratie van legacy-systemen.

à¢â‚¬Å“Ons partnership met QlikTech biedt een grote toegevoegde waarde voor onze klanten in een groot aantal marktenà¢â‚¬, aldus Harry Gould, senior vice president, Worldwide Alliances bij Informatica. à¢â‚¬Å“Het complete QlikView Business Discovery platform geeft zakelijke gebruikers de mogelijkheid om geïntegreerde data te onderzoeken met meer flexibiliteit en inzicht dan de traditionele BI-tools bieden. Tegelijkertijd profiteren QlikView-gebruikers van het Informatica Platform, dat oplossingen voor data-integratie levert met een veelheid aan mogelijkheden en optimale beheersbaarheid.à¢â‚¬

Klanten en partners kunnen de software downloaden via http://download.qlikview.com en de Informatica Marketplace.

---------------------------

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 21.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
T 035-5822730
E [email protected]