(Persbericht) Topvermelding in categorieën prestatietevredenheid, functionaliteiten, intentie om meer licenties aan te schaffen, algemeen concurrentievermogen en productkwaliteit

Hoofddorp, 27 oktober 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence (BI), maakt de resultaten bekend van de BI Survey 10, ‘˜s werelds grootste onafhankelijke onderzoek onder gebruikers van BI en Performance Management oplossingen. Dit jaarlijkse onderzoek wordt gehouden door Business Application Research Center (BARC). Uit dit onderzoek blijk dat QlikView, in de categorie BI-giganten, de hoogste waardering krijgt in de categorieën klantloyaliteit, prestatietevredenheid (minst aantal klachten), functionaliteiten, intentie om meer licenties aan te schaffen, het algemene concurrentievermogen en de kwaliteit van het product.

Met het grootste aantal deelnemers ooit, heeft de laatste editie van de BI Survey opnieuw aangetoond dat in de categorie BI-giganten de klanten van QlikView het meest loyaal zijn. Klantenloyaliteit blijft een van de meest begeerde categorieën onder de leveranciers, aldus Barney Finucane, hoofdauteur bij BARC.

à¢â‚¬Å“Niemand weet meer over hoe een product werkelijk werkt dan de gebruiker zelfà¢â‚¬, zegt Finucane. à¢â‚¬Å“Het behalen van topscores op het gebied van klantloyaliteit in drie achtereenvolgende jaren zegt veel over zowel de gebruikerservaring met het product en het bedrijf, als over de gezondheid van het bedrijf. Mijns inziens toont dit QlikTech‘˜s focus op hoge kwaliteit, innovatie en functionaliteiten aan.à¢â‚¬

QlikTech laat opnieuw haar grotere concurrenten, zoals SAP (Business Objects), Oracle (Hyperion) en IBM (Cognos) achter zich. QlikView is ook nummer 1 op het gebied van:

· Intentie om meer licenties kopen QlikView heeft in het onderzoek het hoogst aantal klanten die van plan zijn om meer licenties te kopen. Dit verstevigt haar reputatie in de markt als leverancier met een hoge klanttevredenheid en snelle groei. Klanten van QlikView zijn 40 procent meer geneigd om hun gebruik van QlikView uit te breiden, dan het gewogen gemiddelde van alle belangrijke BI-product suites.
· Prestatietevredenheid Het snel uitvoeren van query‘˜s is een van de criteria die verbonden werd aan een succesvol project. Op het gebied van query-prestaties gaven QlikView klanten de hoogste score. Zij meldden ten opzichte van andere leveranciers de minste klachten met betrekking tot prestatiegerelateerde issues bij het uitvoeren van queries.
· Productkenmerken QlikView wordt, in tegenstelling tot prijs of strategische redenen, het meest gekocht om zijn functionaliteit. Dit laat zien dat het QlikView Business Discovery platform een heel nieuw niveau van analyse, inzicht en waarde biedt aan zakelijke gebruikers.
· Mobiel gebruik Gebruikers van QlikView zijn 48 procent meer geneigd of zijn dit binnen 12 maanden van plan BI te gebruiken op mobiele toepassingen, dan gebruikers van andere database producten. Als de enige echte Business Discovery oplossing op mobiele apparaten, biedt QlikView de gebruikerservaring die gebruikers thuis ook krijgen, terwijl IT tegelijkertijd de veiligheid en beheersbaarheid biedt die daarvoor nodig is.

à¢â‚¬Å“QlikTech heeft zich in een paar jaar tijd getransformeerd van een regionale speler tot à©à©n van de belangrijkste partijen in de markt. Ze zijn in staat om tijdens hun groei de gebruikers tevreden te houdenà¢â‚¬, vervolgt Finucane. à¢â‚¬Å“Het is opmerkelijk dat alle QlikView gebruikers in dit onderzoek aangeven gebruik te maken van QlikView 10, de huidige versie.à¢â‚¬

à¢â‚¬Å“Het is een ongelooflijk resultaat om beter te presteren dan tal van andere BI-producten in een breed spectrum van key performance indicatorsà¢â‚¬, aldus Lars Bjà¶rk, chief executive officer van QlikTech. à¢â‚¬Å“De resultaten van de BI Survey 10 reflecteren de voortdurende inzet van QlikTech om de hoogste kwaliteit Business Discovery oplossing en diensten te bieden, om mensen, teams en hele organisaties te helpen met slimmer zaken doen.à¢â‚¬

De BI Survey 10, die nu voor de tiende keer is gehouden, is een online onderzoek met meer dan 3.000 respondenten, waarin 26 verschillende BI-producten zijn geanalyseerd. Het onderzoek liep vanaf april tot juli 2011. Het doel van dit onderzoek is om de motivatie achter het selectieproces van BI-producten in het midden- en grootbedrijf te ontdekken, te achterhalen hoe deze bedrijven de producten gebruiken en in hoeverre de zakelijke voordelen en doelstellingen door deze bedrijven worden bereikt.

---------------------------

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 21.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

Over Business Application Research Center (BARC)
Business Application Research Center (BARC) is een toonaangevende onafhankelijke software-industrie analist en levert informatie aan meer dan 1.000 klanten per jaar. Al meer dan tien jaar heeft BARC zich gespecialiseerd in de kerngebieden als Data Management, Business Intelligence en Enterprise Content Management. BARC publiceert het grootste eindgebruiker onderzoek over Business Intelligence-producten - De BI Survey - en de meest uitgebreide diepte BI-product evaluaties en marktanalyse - De BI-Verdict (voorheen bekend als het OLAP-rapport). Met meer dan dertig hooggekwalificeerde professionals levert BARC 100 procent objectieve en goed onderbouwde kennis over de softwaremarkt met software evaluaties, conferenties, marktonderzoek en consultancy. BARC heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en heeft wereldwijd partners.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.