(Persbericht) Verbetert beslisproces door data en samenwerkingsmogelijkheden te combineren op een mobiel platform

Hoofddorp, 17 oktober 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence (BI), introduceert QlikView 11. Deze nieuwe versie biedt gebruikers de mogelijkheid om op een sociale manier beslissingen te nemen op het self-service BI-platform. Zij kunnen hiermee beter samenwerken en betere inzichten krijgen bij het nemen van beslissingen. Met deze software-release breidt QlikTech haar visie op Business Discovery verder uit met functionaliteiten voor alle manieren waarop mensen dagelijks beslissingen maken met relevante data, op locatie en binnen teams.

Nadat QlikTech de BI-markt wakker heeft geschud door alle gebruikers zelf aan de knoppen te zetten met interactieve data-analyses in plaats van statische rapporten, loopt het bedrijf nu voorop in de transformatie naar collaborative decision-making. Door de gezamenlijke beslissingsmogelijkheden binnen het QlikView-platform wordt meer toegevoegde waarde uit de collectieve intelligentie van een groep, afdeling of bedrijf gehaald omdat het beslisproces versneld wordt en een betere afstemming en transparantie wordt gerealiseerd.

à¢â‚¬Å“Onze visie voor QlikView 11 is gebaseerd op het feit dat beslissingen niet alleen worden genomen, maar binnen een sociale context, door data uit te wisselen, inzichten te delen, te overleggen en te discussiërenà¢â‚¬, aldus Anthony Deighton, CTO en Senior Vice President Products bij QlikTech. à¢â‚¬Å“De Social Business Discovery aanpak in QlikView 11 geeft werkgroepen en teams de mogelijkheid om sneller en gemakkelijker samen te werken. Gebruikers kunnen gezamenlijk data verkennen, waar en wanneer dan ook, en op ieder apparaat. Ze krijgen nog meer mogelijkheden binnen handbereik met nieuwe samenwerkingsopties en mobiele toepassingen. Bovendien zullen IT-managers te spreken zijn over de unified management functionaliteit in het QlikView platform. Ze houden centraal de gewenste controle en beheermogelijkheden, terwijl het gebruik door alle lagen in de organisatie plaatsvindt.à¢â‚¬

QlikView 11 onderscheidt zich van voorgaande versies op vijf speerpunten:

1) Social Business Discovery versnelt het nemen van beslissingen door samenwerkingsmogelijkheden
Met social business discovery kunnen gebruikers, werkgroepen en teams samenwerken door de data real-time en in de applicatie te bekijken en te analyseren:
- Co-creatie met een gezamenlijke workspace
QlikView-gebruikers kunnen anderen uitnodigen zelfs mensen zonder licentie om live en interactief deel te nemen aan gedeelde sessies. Alle deelnemers in zo‘˜n samenwerkingssessie kunnen communiceren met dezelfde analyse app en alle opmerkingen live zien. Dit kan vanaf een tablet, desktop of laptop.
- In-context commentaar leveren
Gebruikers kunnen hun opmerkingen nu direct in de context van de QlikView app plaatsen. Dat kan tijdens het creëren van een app of wanneer een app in gebruik is. De notities als onderdeel van discussies zijn altijd volledig toegankelijk.
2) Vergelijkingsmogelijkheden geven meer diepgaande inzichten
Met QlikView zijn gebruikers niet beperkt tot voorgedefinieerde paden die ze moeten volgen of vragen die ze voorafgaand moeten formuleren. Data kan van alle kanten benaderd en geïnterpreteerd worden, wat het mogelijk maakt om van gebaande paden af te wijken en nieuwe inzichten te verkrijgen.
3) Mobiele gebruikers krijgen inzicht ´op locatie‘˜
Ook QlikView 11 on Mobile geeft de volledige business discovery ervaring, waaronder interactieve analyse, rijke visualisatie, associatieve zoekmogelijkheden en de mogelijkheid om apps, data en beslissingstrajecten te delen. Door gebruik te maken van HTML5, kan QlikView 11 optimaal profiteren van de mogelijkheden die mobiele apparaten, zoals iPads, Android tablets en BlackBerry telefoons bieden.
4) Vergaande enterprise capaciteiten voor controle vanuit de kern van het bedrijf
Met QlikView 11 kan IT de business als nooit te voren bedienen, zonder concessies te doen aan dataveiligheid, kwaliteit en beheer. De verbeteringen op basis van de input van QlikView-gebruikers omvatten onder meer uitgebreide support voor grote implementaties, verbeterde schaalbaarheid, gemak in administratie en security management. De Automatic Load Balancing zorgt voor maximale performance, zelfs voor duizenden gebruikers, terwijl de uitgebreide API‘˜s de integratie met bedrijfsapplicaties en system management software verder verbreden.
5) Snelle app-ontwikkelmogelijkheden luiden het einde van het eindgebruiker-tijdperk in
In een fractie van de tijd die traditionele BI-oplossingen ervoor nodig hebben, laat QlikView 11 haar gebruikers apps bouwen door middel van een eenvoudig, intuïtief proces, wat direct relevante analyses, rapporten en dashboards oplevert. QlikView 11 bevat connectie wizards en out-of-the-box connectoren voor SAP, Informatica en salesforce.com.

Beschikbaarheid
Een demo van QlikView 11 is beschikbaar via http://demo11.qlikview.com. De personal edition van QlikView 11 is aan het einde van 2011 beschikbaar als gratis download op www.qlikview.com/download.

----------------------------

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie kunnen gebruikers, in tegenstelling tot een beperking door voorgedefinieerde vragen, informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 21.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
T 035-5822730
E [email protected]