(Persbericht) Traditionele BI op iPad biedt statische rapporten, QlikView levert live relevante data voor elke business gebruiker

Hoofddorp, 13 april 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK) specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence, kondigt aan dat QlikView binnen een maand ook op de iPad beschikaar is. QlikView voor iPad biedt een boeiende BI-ervaring en geeft gebruikers de mogelijkheid om overal en op elk moment toegang te krijgen tot live data en analyses. In tegenstelling tot de eerste generatie BI apps voor de iPad die voorgedefinieerde statische rapporten met een beperkt aantal inzichten bieden, stelt QlikView voor iPad gebruikers in staat direct te begrijpen wat er gebeurt in de business. Het biedt de flexibiliteit om direct analyses, gegevensbronnen en visualisaties aan te passen om te voorzien in veranderende behoeften.

à¢â‚¬Å“De eerste generatie BI apps veranderden de iPads in 'domme pads'à¢â‚¬, zegt Anthony Deighton, Senior Vice President Products bij QlikTech. à¢â‚¬Å“Ze hebben mooie visuals, maar het beperkte inzicht, de voorgedefinieerde paden, de van te voren vastgelegde rapportages en een gebrek aan up-to-date gegevens zorgen ervoor dat ze niet altijd de slimste oplossing zijn. QlikView voor iPad biedt een ´intelligente pad‘˜ ervaring en speelt volledig in op onze sterke punten. Het laat gebruikers data op alle mogelijke manieren verkennen, verbanden leggen en aanpassen naar individuele behoeften. QlikView voor iPad is browser gebaseerd voor enterprise security en beheer, waardoor de oplossing klaar is voor de toekomst van de tablet.à¢â‚¬

De Hypotheekshop maakt gebruik van QlikView voor iPad. Patrick Nelissen, Adjunct Directeur bij De Hypotheekshop: à¢â‚¬Å“QlikView voor iPad biedt ons altijd en overal real-time inzicht in onze klanten, marges, markt en marktpotentie. Onze vestigingen zà„³n met hernieuwde focus op de kosten en uitgaven gaan letten. Hierdoor is een gemiddelde besparing van 10% gerealiseerd. Als centrale organisatie kunnen we 50% effectiever werken met onze franchisenemers, doordat we in een gesprek direct de focusgebieden en de kansen kunnen identificeren. Deze kunnen we aan tafel direct verder analyseren, zonder dat we hiervoor eerst informatie moeten uitzoeken om vervolgens een tweede gesprek te hebben. Daarnaast hebben we onze marktkennis vergroot en een beter inzicht in onze klanten. Allemaal met een enkele aanraking op de iPad. Kortom, de beschikbaarheid van real-time management informatie heeft geresulteerd in alles waar we als organisatie voor staan: een duidelijk verhaal voor iedereen.à¢â‚¬

Optimaal gebruik van de tablet
QlikView maakt gebruik van de meeslepende en interactieve mogelijkheden van de iPad. Het levert een touch-gestuurde interface die men gewend is van consumenten apps. Gebruikers kunnen profiteren van de kracht van Business Discovery, zonder de complexiteit van traditionele BI. Het ondersteunt alle bekende iPad bewegingen en schakelt automatisch van portret naar landscape-modus als de gebruiker de tablet omdraait. Gebruikers kunnen zoveel analyses maken als gewenst en in tegenstelling tot traditionele BI apps worden ze niet beperkt tot het gebruik van voorgedefinieerde analyses. QlikView gebruikt en combineert gegevens uit vrijwel elk systeem. Van de meest complexe ERP-, CRM- en datawarehouse systemen tot Excel en web gebaseerde-bronnen.

Eà©n licentie
Gebruikers ervaren Business Discovery op de iPad hetzelfde als op een desktop of laptop. Het is een echte ´cross-platform‘˜ ervaring. Gebruikers kunnen een pagina waaraan zij werken op het ene apparaat bookmarken, switchen naar een ander apparaat en weer verder gaan. Dit zorgt voor een slimme en productieve manier van werken. Eà©n QlikView licentie kan worden ingezet op locatie, in de cloud, of op een laptop of mobiel apparaat. Het brengt dus geen extra kosten met zich mee om de QlikView applicatie uit te breiden naar een mobiel apparaat.

Beheersbaar en veilig
QlikView voor iPad maakt gebruik van QlikView‘˜s bewezen server-architectuur.
Het biedt organisaties controle en flexibiliteit. QlikView voor iPad is HTML5-gebaseerd en draait op de Safari-webbrowser. Het biedt de eenvoudig te gebruiken touch-based ervaring die gebruikers verwachten, terwijl IT de controle behoudt. Dit in tegenstelling tot de traditionele BI apps die aanleiding zijn voor beheer en security risico‘˜s, omdat gebruikers zelfstandig apps en updates downloaden. Apple heeft recent verklaard dat uitgevers van iPad apps verplicht zijn een percentage van de in-app aankoopinkomsten aan Apple af te staan. Dit onderstreept het voordeel van de browser-gebaseerde aanpak, omdat de functionaliteit buiten de App Store van Apple wordt geleverd.

Voor meer informatie: http://www.qlikview.com/us/landing/ipad2.

-----------------------

Noot voor de redactie:
In de bijlage vindt u een aantal screenshots op hoge resolutie van QlikView voor iPad.

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie worden gebruikers niet beperkt door voorgedefinieerde vragen, wat normaal is binnen traditionele applicaties, maar kunnen zij informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 18.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

Meer informatie:
Marcommit PR
Jennifer Korbijn
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]