(Persbericht) Hoofddorp, 30 juni 2011 QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery user-driven Business Intelligence, heeft een wereldwijde partnerovereenkomst gesloten met Capgemini, aanbieder van consultancy-, technologie- en outsourcingdiensten. Door de samenwerking kan Capgemini haar klanten toegevoegde waarde bieden met diensten en oplossingen voor het QlikView Business Discovery platform. Het nieuwe partnership wordt vooral in de praktijk gebracht door Capgemini's Global Business Information Management (BIM) tak. Deze tak heeft meer dan 7.000 medewerkers, een bewezen track record van QlikView implementaties, en sterke aanwezigheid in India met het BIM Center of Excellence. Capgemini heeft al honderden consultants getraind op QlikView met wereldwijd succes bij klanten, waaronder de European Synchrotron Radiation Facility, een internationaal onderzoeksinstituut voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek met fotonen.

Christian Becht, directeur Business Information Management bij Capgemini: à¢â‚¬Å“Investeren in oplossingen van belangrijke technologiepartners is een constante focus in onze groeistrategie voor de Global Business Information Management Service Line. We zien dat klanten in toenemende mate op zoek zijn naar gemakkelijk te gebruiken en snel te implementeren analysemogelijkheden, die traditionele business intelligence-oplossingen aanvullen. Door de implementatie van het QlikView Business Discovery platform hebben klanten toegang tot user-driven business intelligence, nieuwe governance modellen en een versnelling van de time-to-market.à¢â‚¬

Capgemini heeft geïnvesteerd in methoden om de implementatie van QlikView in verschillende omgevingen te ondersteunen, waarbij er gezorgd wordt voor efficiëntie in elk stadium van het project. Op basis van de ervaring met BIM-projecten zijn specifieke QlikView gebruikscenario's en oplossingen ontwikkeld om de datakwaliteit bij het maken van QlikView applicaties te waarborgen. De ervaring met QlikView stelt Capgemini in staat een portfolio met verticale benaderingen te ontwikkelen op gebieden zoals Production Analytics en Manufacturing Execution Systems.

à¢â‚¬Å“Organisaties zijn op zoek naar de bedrijfsbrede dienstverlening die Capgemini biedt bij het implementeren van QlikView in omgevingen met bestaande business intelligence oplossingen. Ons Business Discovery platform biedt mogelijkheden om zakelijke gebruikers makkelijker en sneller toegang te bieden tot informatie, zonder de bestaande architectuur te verstorenà¢â‚¬, zegt Peter McQuade, VP van Global Alliances, bij QlikTech. à¢â‚¬Å“Wij zien Capgemini als een zeer innovatieve speler in de Business Discovery markt. Dit partnership biedt ons de mogelijkheid om onze beide manieren van aanpak te combineren. Hiermee creëren we meerwaarde voor IT-afdelingen bij de uitrol en uitvoering van de strategie om hun organisaties meer inzicht in de business te bieden.à¢â‚¬

--------------------------

Over QlikTech
QlikTech (NASDAQ: QLIK) is een leider in Business Discovery, oftewel user-driven Business Intelligence (BI). De krachtige en toegankelijke Business Discovery oplossing QlikView slaat een brug tussen traditionele BI-oplossingen en stand-alone bedrijfsapplicaties. QlikView biedt gebruikers intuïtieve gebruiksvriendelijke analyses. Dankzij de pioniersrol van QlikTech in in-memory associatieve zoektechnologie worden gebruikers niet beperkt door voorgedefinieerde vragen, wat normaal is binnen traditionele applicaties, maar kunnen zij informatie juist vrij onderzoeken. QlikView Business Discovery werkt met bestaande BI-applicaties en voegt nieuwe mogelijkheden toe, zoals inzicht voor iedereen, real-time analyses zonder wachttijden, mobiliteit, de gebruiksvriendelijkheid van een app, de mogelijkheid data te combineren en samen te voegen, en een nieuw niveau van informatiedeling en samenwerking. In tegenstelling tot traditionele applicaties kan QlikView binnen enkele dagen of weken worden geïmplementeerd, in plaats van in maanden, jaren of uiteindelijk helemaal niet. Het hoofdkantoor van QlikTech is gevestigd in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen die samen meer dan 18.000 klanten in ruim 100 landen bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ellis Akkermans
T 035-5822730
E [email protected]