Na 5 jaar groei in Apeldoorn en omgeving, spreidt Qutec haar vleugels uit richting Twente.
Met een vestiging in businesscentrum Utopia (Twentepoort Oost) zet het technische engineering & projectmanagement bureau Qutec ook in Almelo op de kaart. Eerste stap is een kennismaking met de technische bedrijven in Twentepoort, die deze dagen getrakteerd worden op een Twentse Krentenwegge.

Uitdaging

Volgens directeur Van Luttikhuizen is het een uitdaging om juist in een arbeidsmarkt die nu alles behalve voorspelbaar is, te blijven investeren in medewerkers en organisatie. Daarmee wordt volgens hem veiligheid en vertrouwen geboden aan zowel medewerkers als opdrachtgevers.

Onderscheidend

Qutec Engineering BV onderscheidt zich binnen de detacheringwereld op meerdere fronten. Zo krijgen medewerkers een baangarantie en een vast dienstverband en opdrachtgevers een niveaugarantie. Dat wil zeggen dat Qutec gedurende de loop van de opdracht investeert in begeleiding en opleiding, zodat de werknemer naadloos aansluit op de wensen van de opdrachtgever. Ook de projectmanagers zijn hoog opgeleid in zowel technische als personele zaken.

Certificering

Ook op andere gebieden wordt er gewerkt aan gevoel van veiligheid bij zowel werknemer als opdrachtgevers. Sinds begin van dit jaar is Qutec VCA-gecertifeerd. Dit certificaat staat voor ´Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers´. Het certificaat is bedoeld voor werkzaamheden waar verhoogde risico´s aan zijn verbonden, bijvoorbeeld in de bouw of in de industrie. Hiermee voldoet het bureau aan de verplichtingen vanuit de Arbo-wet, wordt het veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers verhoogd en verminderen de risico´s van het werken op locatie. Bovendien wordt met de certificering ook voldaan aan de eisen uit de NEN 4400-1: een brancheregeling die toeziet op afdracht van belastingen en sociale lasten en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland. Meer dan voldoende basis om op verder te bouwen vanuit Almelo, aldus Van Luttikhuizen.

Kennismaking

Qutec Almelo is per 1 maart gevestigd op de 1ste verdieping van businesscentrum Utopia in Twentepoort Oost. Om kennis te maken met de technische bedrijven in de omgeving zal projectmanager te Almelo, Rick Platenkamp, zich in de eerste weken persoonlijk voorstellen en de bedrijven trakteren op hun eigen specialiteit: Twentse Krentewegge. Rick was werkzaam vanuit de hoofdvestiging in Apeldoorn, maar komt oorspronkelijk zelf uit Almelo.

Contact

Wilt u zelf kennismaken met Qutec? Neem dan contact op met Erik van Luttikhuizen of Rick Platenkamp, tel (0546 85 22 60) of (06) 287 236 42, E-mail [email protected]. Website: www.qutec.nl

- E I N D E P E R S B E R I C H T -