Grote namen uit de motorsport strijden in Valkenswaard om dà© titel

 

Op 28 september 2008 vindt de elfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) SuperMoto plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard. Het is voor het eerst dat deze wedstrijd op het circuit in Valkenswaard wordt gereden. Uniek tijdens het SuperMoto event is de strijd om de SuperBike Trophy 2008. Bekende (internationale) namen uit de Superbike, MX en SuperMoto racen gezamenlijk op SuperMoto-machines! om deze nieuwe titel. Marcel van Drunen, organisator en zelf drievoudig Nederlands kampioen SuperMoto: à¢â‚¬Å“We wilden tijdens het event iets bijzonders doen; laten zien hoe mooi verschillende takken van motorsport kunnen samenkomen in à©à©n race. Daarom besloten we een unieke race in het leven te roepen: de strijd om de SuperBike Trophy! Zelf race ik uiteraard ook mee. Deze wedstrijd wil je als racer à©n als toeschouwer niet missen!à¢â‚¬ 

 

ONK SuperMoto

Het ONK SuperMoto wordt verreden over veertien wedstrijden op verschillende circuits. Aan de startlijn van de elfde wedstrijd om het ONK SuperMoto in Valkenswaard maken uiteraard veel bekende namen hun opwachting. Maar ook de strijd om de SuperBike Trophy 2008 wordt zeker spannend. Racers die normaalgesproken alleen op een wegrace- of crossmotor rijden, racen speciaal voor deze gelegenheid op een SuperMoto-machine. Zo nemen onder andere Arie Vos (wegrace), William Saris (MX), Sven Breugelmans (MX), Jurgen van de Goorberg (wegrace) en Jochem Jasinski (SuperMoto) deel aan de race. De organisatie verwacht nog meer grote namen aan de start te mogen begroeten. Deze namen worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Uniek initiatief

De organisatie van het evenement in Valkenswaard is in handen van Huub Metsers en Marcel van Drunen van de Stichting SuperMotoRaces. Beide mannen zijn ervaren SuperMoto-racers. Van Drunen: à¢â‚¬Å“Het SuperMoto-racen is ontstaan door het combineren van een drietal motorsporten - wegrace, motorcross en speedway - tot à©à©n nieuwe motorsport. De sport wordt beoefend op een speciaal hiervoor aangepaste motor en op een afgesloten circuit, bestaande uit circa 75% asfalt en 25% off-road. Op het af te leggen parcours zijn springschansen (tabletops) en kombochten verwerkt. Neem dit samen met de ijzingwekkende snelheden die kunnen worden behaald en je kunt vol overtuiging zeggen dat SuperMoto een sensationele sport is!à¢â‚¬ Tijdens het SuperMoto event in Valkenswaard laten ervaren demonstratie- en stuntteams het publiek zien wat deze vorm van motorsport zo bijzonder maakt.

 

Programma

Het ONK SuperMoto event vindt plaats op zondag 28 september 2008 op het Eurocircuit in Valkenswaard. Om 9.00 uur starten de trainingen en om 12.45 uur starten de wedstrijden. De pauzes worden gevuld met spectaculaire demonstraties en indrukwekkende stunts. Daarnaast is speciaal voor kinderen een aparte en afgesloten speelzone ingericht. De toegangsprijs voor volwassenen bedraagt € 7,50, kinderen van 12-16 jaar betalen € 5,- en kinderen tot en met elf jaar bezoeken het evenement gratis. Meer informatie is te vinden op www.supermotoraces.nl.

 

 

EINDE PERSBERICHT

 

Kijk ook op www.supermotoraces.nl

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular