(Persbericht) QlikView presteert het beste op nauwkeurigheid, ontwikkelsnelheid en betaalbaarheid

Hoofddorp, 27 oktober 2010 QlikTech (NASDAQ:QLIK), een pionier in Business Intelligence, kondigt aan dat analistenbureau Aberdeen Group in haar laatste rapport ´QlikView Customers Outperform the Best-in-Class with Dashboards‘˜ aantoont dat QlikView beter presteert dan haar concurrenten. De resultaten laten zien dat de BI-oplossing uitblinkt in nauwkeurigheid, betaalbaarheid, ontwikkelsnelheid en datarelevantie.

De Aberdeen Group heeft afgelopen mei en juni vierhonderd eindgebruikers ondervraagd over de implementatie, het gebruik, de toegevoegde waarde en de toekomstplannen met betrekking tot dashboards. Aberdeen evalueerde de respondenten gebaseerd op hun financiële prestaties en de accuraatheid van de budgetten en voorspellingen. Op basis hiervan identificeerde de analist de top 20 procent performers, oftewel de ´Best-in-Class‘˜.

Business Intelligence voor de business
QlikView staat bekend om zijn ongekende gebruiksgemak wat leidt tot de hoogste klanttevredenheid in de branche. Dit komt met name doordat de zakelijke gebruikers met QlikView zelf de controle hebben over de informatie die ze willen onderzoeken en verkennen. Zonder tussenkomst of vertraging door het werken met IT, wat bij traditionele BI-oplssingen vaak het geval is. Het Aberdeen Group rapport toont QlikView‘˜s sterke positie bij de eindgebruiker aan. In vergelijking met de ‘˜Best-in-Class‘˜, hebben de QlikView dashboardprojecten dertig procent meer kans om te worden gedreven door business managers.

QlikView gebruikers scoorden het hoogst op het gebied van:
- Nauwkeurigheid: QlikView gebruikers hebben een hogere opbrengst behaald dan voorspeld (100,9 procent).
- Betaalbaarheid: De kosten voor dashboards van QlikView per gebruiker zijn lager dan de Best-in-Class. Met 22,41 dollar is dit ongeveer een kwart lager dan de Best-in-Class met 28,53 dollar.
- Ontwikkelsnelheid: QlikView gebruikers kunnen bestaande dashboards wijzigen in à©à©n enkele dag, dit in vergelijking met 3,5 dag, dat het gemiddelde is van de respondenten.
- Datarelevantie: QlikView gebruikers zijn 20 procent meer in staat dan Best-in-Class gebruikers en 40 procent meer in staat dan alle gebruikers om prioriteiten toe te kennen aan brongegevens voor eindgebruikers. Deze functie stelt beheerders in staat om de meest relevante gegevens verzamelen en aan te passen en vrij te experimenteren met Key Performance Indicators (KPI's).

à¢â‚¬Dashboardanalyse is van onschatbare waarde voor managers die beter, sneller en effectiever beslissingen willen nemenà¢â‚¬, aldus Rogier Verheij, Vice President Benelux bij QlikTech. à¢â‚¬Å“Ons in-memory snelheidsvoordeel gecombineerd met QlikView‘˜s intuïtieve ontwerp ondersteunt onze gebruikersfocus. Het is daarom erg fijn om een betrouwbaar rapport van een derde partij te kunnen laten zien waarin eindgebruikers zelf aantonen waar wij de meeste toegevoegde waarde leveren aan klanten.à¢â‚¬Å“

Het rapport kan worden geraadpleegd op www.qlikview.com/QlikViewCustomersOutperform.

----------------------

Over QlikTech
De krachtige en toegankelijke Business Intelligence oplossing van QlikTech stelt organisaties in staat om betere en snellere beslissingen te nemen. Het product QlikView levert enterprise-class analyses en eenvoudige zoekfuncties met hetzelfde gebruiksgemak als kantoorsoftware. De in-memory associatieve zoektechnologie, waarin QlikTech een pioniersrol vervult, maakt real-time berekeningen die business professionals inzicht verschaft door middel van intuïtieve data exploratie. Anders dan met traditionele Business Intelligence biedt QlikView een terugverdientijd van dagen of weken, in plaats van maanden, jaren of zelfs helemaal niet. QlikView kan worden ingezet op locatie, in de cloud, op een laptop of op een mobiel apparaat voor à©à©n enkele gebruiker tot de grootste internationale onderneming. Het hoofdkantoor van QlikTech (NASDAQ:QLIK) staat in Radnor, Pennsylvania. QlikTech heeft wereldwijd vestigingen en een netwerk van meer dan 1.100 partners die samen meer dan 13.000 klanten in ruim 100 landen wereldwijd bedienen. Ga voor meer informatie naar www.qlikview.com.

###

QlikTech en QlikView zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van QlikTech International AB. Andere hier gebruikte bedrijfsnamen, productennamen en bedrijfslogo‘˜s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035-5822730
E-mail: [email protected]