• Wegener kiest voor Reclamebureau OER en Spindokters I interactive mediators
  • Expertise in design, ontwikkeling merkidentiteit en multichannel marketing bepalend
  • Crossmediale introductiecampagne 'ReisRadar kijkt verder dan je bestemming" geeft ReisRader gezicht en maakt vakantieportal breed zichtbaar en herkenbaar
  • Thematische en actiematige printcampagne en radiocampagne in combinatie met online instrumenten als bannering, Search Engine Advertising en game
  • PrijsRadar, spannend spel ter ondersteuning introductie ReisRadar gaat maandag 26 november van start

Reclamebureau's OER & Spindokters geven Wegener ReisRadar gezicht en crossmediale start

  • Wegener kiest voor Reclamebureau OER en Spindokters I interactive mediators
  • Expertise in design, ontwikkeling merkidentiteit en multichannel marketing bepalend
  • Crossmediale introductiecampagne 'ReisRadar kijkt verder dan je bestemming" geeft ReisRader gezicht en maakt vakantieportal breed zichtbaar en herkenbaar
  • Thematische en actiematige printcampagne en radiocampagne in combinatie met online instrumenten als bannering, Search Engine Advertising en game
  • PrijsRadar, spannend spel ter ondersteuning introductie ReisRadar gaat maandag 26 november van start

ReisRadar crossmediale introductiecampagne verzorgd door OER en Spindokters

Crossmediale introductiecampagne ReisRadar 

De informatieve online vakantievergelijker ReisRadar van Koninklijke Wegener wordt geïntroduceerd met een uitgebreide crossmediacampagne van OER en Spindokters . Wegener selecteerde OER i.s.m. Spindokters voor het lanceren van hun nieuwe reismerk na een uitvoerige pitch met meerdere bureaus. De combinatie OER en Spindokters onderscheidde zich daarbij duidelijk door de grondige analyse van de opdracht die ondermeer een nieuwe merknaam opleverde. De bijbehorende argumentatie en de invulling van het concept vanuit de OER-kracht van het merk naar een uitgebreide crossmediale campagne pasten precies bij de doelstellingen van Wegener.

De introductiecampagne “ReisRadar kijkt verder dan je bestemming” start op 22 november en omvat naast een thematische en actiematige printcampagne ook een radiocampagne, en online instrumenten als bannering, Search Engine Advertising en de ReisRadar game PrijsRadar . Weblogs en communities zijn eveneens in de strategie meegenomen.

ReisRadar: zoek, ontdek, vergelijk en boek je ideale vakantie 

Op ReisRadar kunnen consumenten niet alleen reizen zoeken op relevante criteria en de resultaten vergelijken, maar de gewenste reis ook direct in de database van de touroperator boeken. ReisRadar richt zich voornamelijk op vakantiegangers die geïnteresseerd zijn in pakketreizen. Om deze groep van zoveel mogelijk relevante informatie te voorzien voor het boeken van een reis, wordt op ReisRader redactionele content toegevoegd. Zo zal de reisredactie van Wegener speciaal voor ReisRadar artikelen over locaties, steden, regio’s en landen schrijven. Ook zal vakantiegangers worden gevraagd hun mening te geven over bestemmingen om zo in de vorm van tips, reviews en ratings andere vakantiegangers aanvullende informatie te bieden.

PrijsRadar:  Win een geheel verzorgde reis naar Kenia

PrijsRadar: win een 10-daagse reis naar Kenia met PrijsRadar van ReisRadar

Spelers van de game 'PrijsRadar ' maken vanaf maandag 26 oktober tot 31 december kans op een geheel verzorgde reis Kenia of een van de 100 reischeques. Tijdens je vliegreis zie je op je radar verschillende symbolen opduiken. Lukt het je om tijdens je vliegreis drie dezelfde symbolen te verzamelen, dan heb je prijs. De hoofdprijs, een 10-daagse reis naar Kenia voor 2 personen ter waarde van € 2.500,- wordt aangeboden door SudTours vliegvakanties. Daarnaast zijn er 100 reischeques van € 100,00, te besteden bij Sky International Tours te winnen. Het spel kan gespeeld worden op http://www.prijsradar.nl.

Quotes 

Bas Weteling, projectmanager ReisRadar :“We waren onder de indruk van de goed voorbereide en inhoudelijk sterke pitch van OER i.s.m. Spindokters. Dit gaf ons direct vertrouwen in de samenwerking. OER en Spindokters hebben bewezen dat ze grote expertise hebben in design en het medebepalen van onze merkidentiteit. Nadat de identiteit bepaald was, heeft OER alle campagnematerialen ontworpen en de media inkoop buiten onze eigen kanalen verzorgd samen met Spindokters. OER en Spindokters hebben ons samen een totaalpakket geboden: van concept, offline, online, inclusief viral en e-mail marketing”.

Emile Stoverinck, algemeen directeur OER : “Uitgeverijen als Wegener ontwikkelen als gevolg van de komst van interactieve media allerlei online activiteiten. Naast de succesvolle introducties van Autotrack en Jobtrack lanceert Wegener nu ReisRadar. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij Wegener bij deze nieuwe dienst mogen begeleiden. On- én offline.”

Aanvullende informatie 

Over Wegener

ReisRadar is onderdeel van Koninklijke Wegener NV , de in Apeldoorn gevestigde, beursgenoteerde (Euronext) onderneming in media. Wegener is de grootste uitgever van regionale dagbladen en huis-aan-huiskranten in Nederland. Daarnaast ontwikkelt en exploiteert Wegener internetproducten en –diensten en levert grafische producten en diensten. Eerder gelanceerde succesvolle internetproducten zijn JobTrack en AutoTrack.

Over OER

OER is een reclamebureau met specialistische kennis van media met een hoog interactief gehalte (internet, e-mail marketing, SMS) én ervaring met traditionele vormen van reclame. OER ontwikkelt crossmedia campagnes vanuit de 'oerkracht' van het merk. OER werkt o.a. voor UPC, ING, SRA, SanDisk, Nike ASG, Škoda, Postbank en de Nationale Postcode Loterij. OER behoort sinds juli 2005 tot de Satama Netherlands Holding BV.

Over Spindokters

Merken vechten om aandacht van de consument. Een strijd die op verschillende fronten wordt gevoerd. SPINDOKTERS | interactive mediators gaat die strijd niet aan, maar creëert een setting waarin uw merk en merkwaarden worden versterkt. Oorspronkelijkheid en authenticiteit zijn hierbij kernwaarden. SPINDOKTERS ontwikkelt cross-mediale campagnes waarin we uw bedrijf en merk op een natuurlijke manier in contact brengen met de consument en hem aanzetten tot concrete actie. Spindokters werkt o.a voor Heinz en LG en is tevens met www.adsngames.com en www.onlinemediabureau.nl actief op het gebied van ingame advertising en online media strategie en inkoop.

 

Aanvullende online bronnen

Websites:

Ondersteunend beeldmateriaal:

Srceenshots, Logo’s en ander beeldmateriaal ter ondersteuning van uw artikel kunt u downloaden via http://www.flickr.com/people/reisradar

Gerelateerde online bronnen: Op http://del.icio.us/reisradar vind u een overzicht van gerelateerde publicaties

Social mediatags:

Geadviseerde tags: reisradar, reizen, reisportaal, vakantie