Veenendaal, 4 augustus 2009 Vanaf vandaag is het voor recruiters mogelijk om te sms´en vanuit hun recruitmentsysteem. OTYS Recruiting Technology biedt met mobiele diensten leverancier Spryng nu ook sms als communicatiemiddel in werving- en selectie.

Persoonlijk en direct contact
Jorrit Blok, CEO van OTYS: à¢â‚¬à…“Recruitment is marketing. Voordat je een vacature kan vervullen, zal je kandidaten moeten aantrekken. En het contact opvolgen: kandidatenbinding. Met sms heb je een groter bereik dan met e-mail. En het is sneller: een smsje wordt vaak meteen gelezen.

Een kandidaat kan een sms op verschillende momenten verwachten. à¢â‚¬à…“Stel: er is een uitzendkracht ziek en er is morgen een vervanger nodig. Kandidaten zitten niet altijd naast hun telefoon of e-mail. Maar een sms met de vraag of ze morgen beschikbaar zijn om in te vallen, is een snelle laagdrempelige manier van contact. Ook een herinnering voor een sollicitatiegesprek, bevestiging van route en adres, of een succeswens vanuit de intercedent of recruiter behoort tot de mogelijkheden.

OTYS kreeg al diverse keren de vraag naar SMS integratie. Recruiter Martijn Vermeulen,
van Van Beuningen & Partners was à©à©n van de aanvragers: à¢â‚¬à…“Ik sms´te al vaak vanaf mijn eigen GSM om afspraken met kandidaten e.d. te bevestigen/herinneren. Buiten dat zijn de contactpersonen van mijn klanten vaak in gesprek en dus slecht bereikbaar. SMS is dan voor mij de enige manier om toch snel en duidelijk een boodschap over te kunnen brengen. Door de integratie binnen het recruitmentsysteem blijft alle communicatie centraal en is de recruiter met à©à©n pakket voorzien van alle marketing- en communicatie instrumenten. à¢â‚¬à…“Een uitstekend initiatief, zo zegt Vermeulen.

Ook sms marketing voor recruiters
SMS past bij de veranderende wervingsstrategieën van organisaties. Het SMS platform binnen OTYS zal op korte termijn ook uitgebreid worden met mogelijkheden als Job Alerts via SMS (op de hoogte gesteld worden via sms als er een functie vrij is die aan de zoekcriteria voldoen) en SMS wervingscampagne opties (à¢â‚¬à…“SMS BAAN AAN naar 0000) die arbeidsbemiddelaars laagdrempelig een sms-shortcode geeft om in hun arbeidsmarktcommunicatie campagne mee te nemen. à¢â‚¬à…“Met SMS, direct mail, nieuwsbrieven en website biedt OTYS recruiters een mogelijkheid om vacatures nu crossmediaal onder de aandacht te brengen. aldus Blok. OTYS biedt haar klanten de eerste 100.000 smsjes kosteloos aan.

Over OTYS Recruiting Technology
OTYS maakt werving & selectie software voor recruitmentbureaus, uitzendorganisaties, detacheerders, jobboards en corporate recruiters. De OTYS oplossing helpt hen effectiever kandidaten zoeken en aantrekken, vacatures plaatsen, matchen en communiceren, processen managen en vacatureconversie meten. OTYS heeft meer dan 500 klanten in Nederland, België, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. www.otys.nl

Over Spryng
Spryng levert wereldwijd SMS diensten voor de zakelijke markt en heeft een wereldwijd klantenbestand van ruim 3.500 klanten. Op een zeer gebruiksvriendelijke manier biedt Spryng verschillende platformen (www.spryng.nl, www.spryng.be, www.spryng.co.uk en www.sms-wholesale.com) waarmee online mee gewerkt kan worden. Daarnaast heeft Spryng een creatieve gespecialiseerde maatwerkafdeling, die ondersteuning biedt bij het creëren van een product dat aansluit bij een mobiele strategie.

Website: http://www.spryng.nl