SkillSource lanceert vandaag de website www.IBAN-converteren.nl. Op deze website kan ieder Nederlands rekeningnummer geconverteerd worden naar IBAN en BIC. Het was al mogelijk om de IBAN van een rekeningnummer op te zoeken, maar nu kan het dus ook zonder extra bankgegevens of BIC. Geheel gratis!

Op de website www.IBAN-Converteren.nl kunnen bedrijven op drie manieren Nederlandse rekeningnummers converteren naar IBAN:

  • à‰à©n voor à©à©n via handmatig invoeren
  • Een bestand in à©à©n keer uploaden
  • Via een razendsnelle api (webservice)

Met de nieuwe online dienst anticipeert SkillSource op de nieuwe SEPA-standaarden voor alle binnen- en buitenlandse eurobetalingen. Vanaf 1 februari 2014 is het gebruik van IBAN (International Bank Account Number) namelijk verplicht voor alle betalingen. Iedereen in Europa betaalt dan op dezelfde manier.

Overgang naar IBAN
De invoering van IBAN als rekeningnummer heeft gevolgen voor zowel consumenten als ondernemers. Voor consumenten verloopt de overgang vrijwel automatisch. Voor bedrijven betekenen de nieuwe standaarden onder meer aanpassingen in de administratie, software en in de bedrijfsvoering. Alle rekeningnummers moeten worden omgezet naar IBAN.