(Persbericht) Meest complete city app wordt gepresenteerd op beurs Overheid & ICT

Zoetermeer/Warmond, 18 april 2011 App-ontwikkelaar Releaze en iFactors, de grootste onafhankelijke winkelketen gespecialiseerd in Apple-producten in Zuid-Nederland, gaan samenwerken op het gebied van professionele city apps. Het partnership gaat later deze week formeel van start tijdens de vakbeurs Overheid & ICT. Door een partnership aan te gaan zijn beide bedrijven in staat om sneller en beter in te spelen op de behoeften van lokale overheden en andere organisaties die met behulp van professionele apps hun banden verder willen versterken met het grote publiek.

iFactors ervaart een toenemende vraag vanuit lokale overheden naar informatieve apps. Uit marktonderzoek is naar voren gekomen dat er vooral behoefte is aan concepten die gebruikers veel meer te bieden hebben dan de meeste city apps die nu op de markt zijn. Op basis van de huidige beschikbare technologie is het bijvoorbeeld mogelijk om veel meer real-time geactualiseerde, locatiegebonden, en gepersonaliseerde informatie aan te bieden via apps. Uiteraard gaat het hierbij niet alleen om apps voor iPhone en iPad, maar die ook geschikt zijn voor andere platforms. Releaze is à©à©n van de weinige app-ontwikkelaars die hiervoor beschikt over de combinatie van een solide technologisch platform, bewezen succesvolle concepten en full-service dienstverlening op het gebied van technisch beheer en exploitatie.

Commercieel Directeur Bas Dorst van iFactors: à¢â‚¬Å“De ongekende populariteit van de nieuwste Apple-producten voor persoonlijke mobiele communicatie heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat wij steeds meer overheidsinstellingen als klant hebben gekregen. Naast het kunnen leveren van specifieke software, en technische ondersteuning speelt hier overduidelijk een toenemende vraag naar ontwikkeling en beheersdiensten. Meestal primair gedreven vanuit de functionaliteit die men wil hebben, maar absoluut ook op basis van prijs en kwaliteit. Na een zorgvuldige marktscan herkenden wij in Releaze de onbetwiste marktleider op het gebied van
b-to-b-to-c apps voor financiële instellingen, mediaconcerns, retailketens, sport en entertainment-organisaties, energiebedrijven en zeker ook voor de overheid. Wij zijn er van overtuigd dat iFactor met Releaze als partner de allerbeste kwaliteit kunnen leveren die voorhanden is op het gebied van app-ontwikkeling en exploitatie.à¢â‚¬

Maarten Mulder, Partner bij Releaze: à¢â‚¬Å“Wij zochten een ervaren en betrouwbare strategische partner voor het verder ontwikkelen en verkopen van onze overheidsoplossingen, zoals hoog gewaardeerde city apps. Wij zijn dan ook blij dat wij in iFactors onze ideale partner hebben gevonden om lokale overheden verder te bedienen. Vanwege hun achtergrond in grafimedia en hun zeer sterke positie als grootste onafhankelijke Apple Premium Reseller in Nederland, wordt iFactors terecht gezien als een buitengewoon solide adviseur. Bij dit bedrijf weten wij zeker dat de krachtige functionaliteiten van onze apps ook bij lokale overheden goed terechtkomen.à¢â‚¬

iFactors en Releaze zijn voornemens om tijdens de beurs Overheid & ICT (van 19 tot en met 21 april in de Jaarbeurs, Utrecht) de meest complete city app te presenteren die met de huidige stand van de technologie op industriële schaal kan worden aangeboden. Voor meer informatie over city apps kunnen belangstellende nu al contact opnemen met Maarten Mulder van Releaze (tel. 06 505 49 030, e-mail: [email protected]), of met Bas Dorst van iFactors (tel. 06 558 13 662, e-mail: [email protected])

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ewold de Bruijne van
Brightmen and Coolwords, bureau voor strategische communicatie
Tel. 06 - 182 603 52
E-mail: [email protected]

Over iFactors:
iFactors Pro, voorheen Xà¢â‚¬¢Alt Systems, is sinds 1994 actief als expert in en leverancier voor de grafimedia branche. De organisatie is gegroeid tot expert op het gebied van automatisering van prepress systemen. Sinds 2006 richt het bedrijf zich ook op de detailhandel, wat geresulteerd heeft in zes iFactors winkels conform het Apple Premium Reseller-concept. iFactors, is een onafhankelijke winkelketen die gespecialiseerd is in Apple-apparatuur en de bijbehorende software en accessoires. Daarnaast verzorgt het bedrijf Apple-gecertificeerde cursussen waarin alle onderdelen van het werken met de Mac aan bod komen. Met vestigingen in Zuid-Holland, Brabant en Zeeland is iFactors een van de grootste Apple Premium Resellers in Nederland. Verder is het bedrijf vanuit het hoofdkantoor in Zoetermeer landelijk actief op de zakelijke en educatieve markt. Als onafhankelijke, gespecialiseerde aanbieder staat iFactors bekend om de hoge mate van vakkennis, de professionele bediening en het hoge serviceniveau.

Over Releaze:
Releaze is een van origine Deens bedrijf dat zich sinds 2007 in Scandinavië heeft ontwikkeld tot de marktleider op het gebied van apps. Het was à©à©n van de allereersten met een app in de app store. Vijftien apps van Releaze verwierven reeds een nummer 1-positie. Het bedrijf ontwikkelt en exploiteert ten behoeve van haar klanten professionele apps voor alle populaire platforms/besturingssystemen (iPhone, iPad, Blackberry, Android, Symbian, Windows). De ruim veertig beschikbare concepten en mogelijkheden voor gepersonaliseerde, dynamische data-integratie omvatten onder andere betaalmodules, elektronisch bankieren, social media-integratie, navigatie en plaatsgerelateerde informatie, mail, advertentie-exploitatie en QR-code scanning. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd voor de internationale activiteiten. De ontwikkel-labs van Releaze bevinden zich in Kiev en Minsk.