GEMERT, 26/10/08 - Op 25 november werd in London de ranking van de 500 snelstgroeiende technologiebedrijven van Europa, Midden-Oosten en Afrika bekendgemaakt. Aangezien ReplaceDirect.com in Nederland dit jaar de tweede plek veroverde, was de kans reëel dat ook op EMEA-niveau hoge ogen werden gegooid. En inderdaad werd die verwachting bewaarheid: een fraaie 13e plek viel ReplaceDirect.com dit jaar ten deel.

Tussen de Scandinavische, enkele Oost-Europese, zelfs Israëlische, Duitse, Franse en vooral veel Britse bedrijven sloeg ReplaceDirect.com zeer zeker een waardig figuur als tweede hoogst scorende Nederlandse vertegenwoordiger na albumprinter.nl.

 

"Deze ranking in de Fast500 sterkt ons in het vertrouwen dat we goed bezig zijn", aldus Maikel Verstegen van ReplaceDirect.com. "We gaan op de ingeslagen weg verder en proberen deze aanhoudende groei verder door te zetten. Daarbij is heel Europa in beeld als afzetmarkt."

Erwin Verstegen vult aan: "Zelfs in de huidige economische omstandigheden blijft het mogelijk om te groeien voor een bedrijf als ReplaceDirect.com. De financiële crisis moet je niet zozeer als een bedreiging zien, maar veel meer als een uitdaging, die weer andere, nieuwe kansen biedt. Zeker in de branche waarin wij actief zijn."

EMEA-award2008.gif

Net als bij de Nederlandse Fast50 - waarin ReplaceDirect.com als tweede eindigde - wordt de ranking in de EMEA 2008 gebaseerd op het percentage omzetgroei over de laatste vijf jaar. ReplaceDirect.com realiseerde in deze periode een groei van meer dan 5200%. Gemiddeld groeiden de bedrijven van de EMEA Fast500 met 1297%.

Om zich te kwalificeren voor de EMEA Fast500 moeten de bedrijven hun hoofdkwartier hebben in het EMEA gebied. Ze dienen in 2003 een omzet te hebben behaald van minstens à¢à¢â‚¬Å¡¬50,000 en in 2006 minimaal à¢à¢â‚¬Å¡¬80,000. Bovendien moeten het 'technologiebedrijven' zijn in die zin dat zelf ontwikkelde technologie voor een substantieel deel bijdraagt aan de omzet. Alleen de 23 landen waar een nationale Fast50 verkiezing is gehouden nemen deel aan de EMEA awards.

Rondom dit evenement organiseerde Deloitte ook een masterclass voor de CEO's van de betreffende bedrijven. ReplaceDirect.com, het Gemertse bedrijf in accessoires en vervangende onderdelen voor portables, was op alle fronten prominent aanwezig.


 

ReplaceDirect.com is onderdeel van de MyMicro Group. MyMicro Group is opgericht op 1 januari 2008 in Gemert en is de overkoepelende organisatie voor het huismerk Yanec®, de dealerorganisatie Twindis en de webshop ReplaceDirect.com, die sinds 2003 operationeel is. MyMicro Group is gespecialiseerd in energieproducten, accessoires en onderdelen voor mobiele elektronische apparatuur.

 

 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erwin Verstegen, [email protected]
MyMicro Group, Postbus 20, 5420AA Gemert, tel. 0492 390 223