Rotterdam, 30 juli 2009 De online ticketverkoop voor Formule 1 is explosief gestegen, nadat renstal Ferrari gisteren bekend maakte dat Michael Schumacher zijn collega Felippe Massa zal vervangen voor de rest van dit seizoen. Sinds 19:00 uur gisteravond is er een ware run ontstaan op tickets voor, met name, de Grote Prijs van Belgie en de Grote Prijs van Italie. Het aantal verkochte tickets steeg met maar liefst 500 procent.

The Ticket Enterprise, de grootste online ticketagent ter wereld in F1, zag de verkopen afgelopen nacht en ochtend vervijfvoudigen ten opzichte van een normale werkdag. Sinds 19:00 uur woensdagavond liep het aantal verkochte tickets op naar 300. Jasper van Eijck, directeur van The Ticket Enterprise is blij verrast: à¢â‚¬à…“Op een gemiddelde avond worden er op onze websites twintig orders geplaatst. Gisteren waren dit er maar liefst meer dan honderd. Dat de impact zo groot zou zijn, hadden wij als bedrijf niet verwacht.

De Grote Prijs van Belgie op het circuit van Spa Francorchamps is populair, op de voet gevolgd door Monza. De verwachting is dat de meeste tribuneplaatsen binnen een aantal dagen uitverkocht zullen zijn. Van Eijck: à¢â‚¬à…“Door tegenvallende resultaten hebben veel circuits hun capaciteit ernstig naar beneden bijgesteld. Wij zijn wereldwijd de grootste reseller van tickets voor Spa en ook bij ons is de beschikbaar van tickets zeer beperkt. Met de run op tickets, zal het niet lang meer duren voordat we door onze voorraad heen zijn.

De ticketgekte lijkt voorlopig geen einde te kennen. TTE heeft uit voorzorg een back-up server meedraaien om alle orders goed te kunnen verwerken. Van Eijck: à¢â‚¬à…“In ons tienjarig bestaan heeft TTE nog nooit zoveel tickets in à©à©n etmaal verkocht.

De impact van de terugkeer van Schumacher is ongekend en blijkbaar wat Formule 1 nodig heeft; een icoon als Schumacher kent geen gelijke.

Website: www.ttenterprise.com

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met The Ticket Enterprise:

Chantal Bonefaas - [email protected] - 0611515040

Website: http://www.ttenterprise.com